Gyerek

Óriásplakáton köszöntek el osztályfőnöküktől a diákjai

Ballagó diákok a Mosonmagyaróvárról Hegyeshalom felé vezető út mellett egy órásplakátot helyeztek el, melyen megható üzenettel búcsúznak osztályfőnöküktől.
2023. Június 07.
Óriásplakát
Fotó: Facebook

„Eszti néninek tisztelettel jelentjük. Az osztály létszám 20, hiányozni fog! Köszönjük. 8A 2015-2023.” – áll az óriásplakáton a megható üzenet, melyen a mosonmagyaróvári Piarista Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda pedagógusától, Pozsgai Esztertől búcsúznak végzős diákjai.

A tanárnő Facebook-oldalán osztotta meg a plakátról készült fotót, amelyhez azt írta: „nekem van a legklasszabb osztályom!”

A sokszinuvidek.24.hu felkereste a tanárnőt, aki elmondta, hogy ötödik osztálytól volt a diákok osztályfőnöke. – Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy már egy rendkívül összetartó közösséget vettem át, ami az alsós tanító kolléga érdeme. Az osztály mindvégig nagyon lelkes, lelkiismeretes, kötelességtudó társaság volt,  mindig nyitott a felmerülő problémák rendezésére. Hozzátette, hogy számos olyan programban, például több hónapon át tartó csapatmunkát igénylő vetélkedőben vettek részt, ami még jobban összekovácsolta az osztályt.

Mindezt pedig erősítette egyrészt a segítő szülői közösség, akik olyan értékrend szellemében nevelték a gyerekeket, amit az iskolánkban is képviselünk, másrészt az iskolai légkör, ami nélkül ezek nem működhetnének. Szeretem ezt a közösséget, a diákokat és számíthatok a kollégáimra is. Mivel sok tehetséges tanuló jár az iskolába, ezért igyekszem minél több erőt és időt fordítani a tehetséggondozásra – mondta el a Sokszínű Vidéknek a pedagógus.

A diákok és a szülők visszajelzése, a család támogatása elengedhetetlen ahhoz, hogy az ember élhessen a hivatásának. Ezt igazolja az óriásplakát is, ami hatalmas meglepetésként ért. Ez nemcsak nekem szól, hanem mindenkinek, aki ezt a pályát választotta. Hosszú ideig erőt meríthetek diákjaim és szüleik „ajándékából”, ez egy újabb visszaigazolás arra, hogy érdemes a tanítással foglalkozni – fogalmazott a lapnak a pedagógus.