Gyerek

Oviba menni jó!

Mielőtt a pici kikerül a szárnyaid alól, átgondoltan választod ki az intézményt. A legfontosabb szempont, hogy biztonságban érezze magát, fejlődjön, egészséges környezetben töltse napjait, és élvezze az ott töltött órákat.
2011. Augusztus 18.

Mit is értünk biztonságon? Persze azt is, hogy ne érje baleset, hogy ne veszítsék szem elől azok, akik felelősek érte. De az érzelmi biztonság ugyanilyen fontos, hiszen csak akkor teljesedhet ki a személyisége, akkor okosodik, ügyesedik, akkor képes tanulni, ha biztonságban érzi magát. Ezt a biztonságot leginkább a figyelmes és érzékeny gondozók, a kis létszámú csoport és az egyénre szabott gondoskodás biztosítja. Vagyis az, hogy közel úgy érezze magát az ovis, mintha otthon lenne. A Muki Maci napköziben ez mind „alapszolgáltatás”.

A mesénél nincs jobb fejlesztés!

A nyugalom, a bizalom, a változatos környezet meglódítja a gyerek fejlődését. Ám mi is adhatunk hozzá, nem is keveset!

– Egyszer volt, hol nem volt, még az Óperenciás-tengeren is túl… Benedek Elek gyerekkorom kedves nagy mesélője, akinek a meséi többet értek mindennél – meséli Székely Gabriella, a Muki Maci napközi vezetője. – A Nagyapó mesefáját rongyosra lapozgattam, némelyik kötetet többször is elolvastam. Úgy hiszem, ezek miatt maradt a lelkem egy része örökre gyerek, és ezért színes és varázslatos a képzeletem. Hiszem és vallom, hogy nem lehet elég korán elkezdeni a gyerekeknek mesélni, s minél több mesét látnak, hallanak, annál élénkebb és kifejezőbb lesz a későbbiekben a képzeletviláguk. Első éveikben a játék és a mese a legfontosabb, s ezáltal lesz teljes és emlékezetes a gyerekkoruk.

A sok mese és dal mellett remek fejlődési lehetőség , ha a gyerek testközelből ismerkedhet a természettel: sok szabadtéri játék várja a kicsiket a kertben és a közeli Városligetben, ismerkednek a fákkal, növényekkel, évszakokkal. Az étkezések során is sok zöldség, gyümölcs várja őket.

Oviba menni jó!

A szülő is fontos

Ha anya jól van, a gyerek is jól van! – tartják a gyerekpszichológusok. A Muki Maci napköziben a szülőkre is figyelnek: nagyon fontosnak tartják, hogy megismerjék a családok egymástól eltérő értékrendjét, a gyerekek egyéniségét. A szülők minden hónapban találkozhatnak, megvitathatják kérdéseiket, felmerülő problémáikat, akár szakértő bevonásával. Ha pedig emlékezetes zsúrt szeretnének a kicsinek, ehhez is biztosítja az izgalmas helyszínt és a finom fogásokat Muki Maci Családi Napközi, Budapest XIV. kerületében, a Városliget közvetlen szomszédságában, egy csendes mellékutcában.

Akció!

Írasd be most a kicsit! Havi egész napos ellátás esetén 15% kedvezményt kapsz az első hónapban a havi díj árából.

Félnapos ellátás esetén 10% kedvezmény az első hónapban a havi díj árából!