Gyerek

Pénzbüntetést kapott az anyuka, aki a Facebookon szidta az óvónőt

Sokba került az anyukának, hogy elragadták az indulatai, az óvónő ugyanis nem hagyta következmények nélkül a netes sárdobálást.
2023. Június 05.
Mérges anyuka

Még mindig sokan vannak azok, akik szentül hiszik, hogy a világhálón bármit mondhatnak bárkiről a szabad véleménynyilvánítás jegyében. Ez azonban nem teljesen igaz!

Minden bizonnyal örökre megtanulta a leckét saját kárán az a dél-olasz anyuka is, akit beperelt a Facebookon inzultált óvónő. Igaz, hogy a jogi vita csaknem hat éven át húzódott, a friss ítélethirdetés során azonban a pedagógusnak adtak igazat.

„Gyújts egy gyertyát a templomban, amiért nem téptelek meg ma az óvodában” – írta még 2016 novemberében egy nyilvános bejegyzésben a feldühödött anyuka, aki előtte az oviban is durva szavakkal illette az óvónőt a többi szülő, a gyerekek és az intézmény dolgozói előtt. A pedagógus „bűne” az volt, hogy nem akadályozta meg, hogy a kisfiú bepisiljen játék közben.  

Az óvónő azt mondta, hogy önmagában a személyes lerohanás is rosszat tett a hírnevének, de azzal, hogy a közösségi oldalon is bántó szavakkal illette az asszony, végképp túlment egy bizonyos határon. Miután lementette a telefonjára a róla szóló posztot, feljelentést tett az anyuka ellen becsületsértés miatt.

Kisfiúnak pisilni kell

Kereset a keresetlen szavak miatt

Való igaz, hogy már személyesen is rémes dolgokat vágott az óvónő fejéhez az indulatok hevében az édesanya: „Egy mihaszna óvónő vagy! A saját gyerekeidnek sem tudod gondját viselni, nemhogy másokénak!” Ezután közölte azt is, hogy másik csoportba, vagy egy másik óvodába fogja átkérni a kisfiát, mert nem tűri tovább ezt a „semmirekellő” óvónőt. 

Dühe a jelek szerint akkor sem csillapodott, amikor hazaért, nem sokkal később ugyanis a Facebookon folytatta a vagdalkozást: „Csak ahhoz értesz, hogy felvedd és elverd a fizetésedet. Gyújts egy gyertyát a templomban, amiért nem téptelek meg ma az óvodában és ne feledd, mindennek eljön az ideje!” 

A bejegyzés híre futótűzként kezdett terjedni a kisvárosban, ahol az anya és az óvónő lakik, így sorra érkeztek a kommentek is. Sokan védelmükbe vették a pedagógust, ám akadtak olyanok is, akik az édesanya pártját fogták. Az óvónő nem szállt be a vitába a világhálón, az ilyenkor szükséges jogi lépéseket azonban rögtön megtette.

Szükség volt a kitartásra és a türelmére ahhoz, hogy az ügyben ítélet szülessen, most azonban hivatalosan is kimondták, hogy az édesanya komoly hibát követett el, amiért kicsivel kevesebb mint félmillió forintos büntetést kell fizetnie a nyilvánosan lejáratott óvónőnek.

Végül 1000 eurós kártérítést ítéltek meg neki.

Forrás: Via, Fotó: Getty Images

Forrás: Pert nyert az óvónő, akit a Facebookon szidtak