Gyerek

Pápai Joci: „A legnagyobb segítség egy szülő részéről, ha a gyermeke támasza marad egy életen át”

Az iskolai bántalmazásról beszélt Pápai Joci egy rendhagyó osztályfőnöki órán. Sokszor megtapasztalta az iskolai bántást, szerinte a bullyingről fontos beszélni.
2023. Május 22.
Pápai Joci
Kép: TV2

Pápai Joci zánkai Bozzay Pál Általános Iskola tanulóival egy rendkívüli osztályfőnöki óra keretében beszélgetett az iskolai bántalmazásról – írj a Bors.

Az énekes is megtapasztalta, milyen, ha bántják az iskolában, de volt, hogy ő is bántott másokat. – Azt gondolom, hogy a gyerekek sem szentek, hiszen az ő korukban még egyáltalán nincsenek tisztában azzal, hogy mit csinálna, és az milyen következményekkel járhat. (…) Sajnos előfordult, hogy kiközösítettem más gyerekeket, vagy éppen engem bántottak. Az egyetlen mentségem, hogy ilyen esetekben mindig megszólalt bennem egy belső hang, tudtam, hogy ez így nincs rendjén. Nyilván bocsánatot is kértem, vagy éppen engesztelésül odaadtam a legjobb kabátomat. Ez a kép máig tisztán él bennem. Amikor bántottam valakit, annyira megsajnáltam, hogy nekiadtam a kabátomat. A lelkiismeretem mindig megszólalt, és nagyon bízom abban, hogy másoknál is így működik – mesélte a bulvárlapnak és azt is elárulta, a lányát nem, de a fiát már érte iskolai atrocitás.

– Azt hiszem, hogy egy bizonyos pontig engedem, hogy megtapasztalja ezeket a dolgokat, hogy megtanulja kezelni őket. Még nem volt olyan, hogy nekem közbe kellett volna lépni, de nagyon sokat beszélgetünk, szeretnék mindenről tudni és a támasza lenni. Ez ugyanis a legnagyobb segítség egy szülő részéről, ha a gyermeke támasza marad egy életen át – fogalmazott az énekes.