Gyerek

Pisztolyt találtak az udvaron játszó gyerekek egy általános iskolában

A szerdai nagyszünet nem a felhőtlen játékról szólt ebben a Nápolyhoz közeli iskolában, miután veszélyes tárgyra bukkantak a gyerekek.
2023. November 10.
Rendőr az iskolában

Az Aversa nevű dél-olasz városban ijesztő dolog történt a szerdai tanítási napon: egy 8 éves kisfiú pisztolyt talált az iskola udvarán, ami (teljesen érthetően) nagy riadalmat keltett.

Azonnal szólt a tanítónőnek

Az osztálytársaival játszott a szünetben, amikor az udvar egy eldugottabb szegletében egy fémből készült, fekete tárgyra lett figyelmes. Közelebb ment, hogy jobban szemügyre vegye, és azonnal megértette, hogy komoly dologról van szó.

Azonnal szólt a gyerekekre felügyelő tanítónőnek, hogy egy fegyver hever a földön, és innentől kezdve felgyorsultak az események.

A helyszínre sietett az iskola igazgatója, majd nem sokkal ezután a rendőrség is megérkezett. Az egyenruhások magukhoz vették a veszélyes tárgyat és vizsgálatot indítottak, hogy felderítsék, kihez tartozik, illetve hogy kerülhetett az általános iskola kertjébe.

Az eddigi eredmények szerint egy viszonylag régi fegyverről van szó, ami nagy valószínűséggel nem működik, de a szülők ettől függetlenül nehéz szívvel engedik a gyerekeket iskolába ezekben a napokban.

Nyitókép: Getty Images, Forrás: Via