Gyerek

Rád is vár az új babaszoba!

Ha rá sem ismersz kedvenc oldaladra, ne aggódj, jó helyen jársz! Mostantól egy teljesen más, megújult és kibővült portál vár téged is. Gyere, nézz körül Magyarország legnépesebb babaszobájában!
2009. Július 19.

Hét év mindenki életében nagy idő. Azok a gyerekek, akik portálunk indulásával egy napon születtek, már tudnak írni-olvasni, és most az általános iskola második osztályába készülnek. Mi is másik osztályba lépünk: megújult oldalunk továbbviszi a régi értékeket, ám számtalan plusz szolgáltatással, tartalommal felfrissülve vár benneteket, kedves látogatóink.

Közvetlenül, nektek

Talán már az előző pár sorból érezhetővé vált, hogy az oldalak grafikája és a szolgáltatások mellett más is megváltozott: az eddigi udvarias, ám némileg távolságtartó stílusunkat felváltotta a közvetlenebb, de remélhetően ugyanolyan udvarias forma – az, ami például a fórumokon eddig is a babaszoba.hu jellemzője volt. Úgy gondoljuk, a megváltozott hangvétel nem csorbítja szakmai értékeinket, de személyesebbé teszi az oldalt. Mi biztosan sokkal közelebb kerültünk hozzátok ezzel – arról már nem is beszélve, hogy az elmúlt évek során a készítők jelentős része szintén gyakorló szülőként kezdte el használni a babaszoba.hu oldalait.

Kifestettünk…

Néhány évente általában a saját otthonunkban is sor kerül egy-egy festésre, némi átalakításra. A babaszoba.hu eddig kisebb módosításoktól eltekintve olyan formában volt látható, mint a közel hét évvel ezelőtti induláskor. Most azonban grafikusaink újraálmodták az oldalt, és ötleteik megvalósításához nagyobb térre volt szükség, mint amennyi korábban rendelkezésünkre állt. Jóval szélesebbek lettek tehát oldalaink, így felzárkóztunk a monitorok növekvő felbontásához.

…aztán lebontottuk a házat

A régi babaszoba.hu nagyon a szívünkhöz nőtt, és a statisztikák szerint ti sem voltatok ezzel másként. Hónapról hónapra százezres számban kerestétek fel oldalainkat, többmilliós oldalletöltéseket elérve. Ahhoz, hogy továbbra is jól működhessen az oldal, és új szolgáltatások kerülhessenek fel rá, gyakorlatilag ki kellett dobnunk a régit, és újra fel kellett építenünk a teljes oldalt. Nem tudunk egyetlen olyan szegletről sem, ahol ne írtuk volna újra a programokat, ne módosítottuk volna a funkciókat, ne fogalmaztuk volna át a szövegeket. Úgy érezzük, szerencsés helyzetben voltunk, hiszen a régi funkciók mellé számtalan ötletet, kérést építhettünk be, egyrészt a ti visszajelzéseitek, felvetéseitek, másrészt a saját tapasztalataink alapján.

Nézzük az újdonságokat!

Fórum

Rád is vár az új babaszoba!

A fórum számos új lehetőséggel bővült. A teljesség igénye nélkül néhány ezek közül: mindenkinek megjelenik a hozzászólása mellett egy általa kiválasztható kis kép, az avatar. Azonnal lehet látni, hogy az adott látogató éppen be van-e jelentkezve, így könnyebben küldhető neki privát üzenet is. Apropó, privát üzenet! Ez a rendszer teljesen másként működik, mint régen, a privát üzenetek nem e-mailben kerülnek továbbításra, hanem online olvashatók. Ha beléptek, rögtön láthatjátok, érkezett-e privát üzenetetek, és levelezőprogram nélkül tudtok rá válaszolni. Az már csak hab a tortán, hogy képeket is tudtok küldeni!

De térjünk vissza a fórumokhoz! Bővültek a megjelenítési, listázási lehetőségek, sokféle szempont szerint lehet rendezni a fórumtémákat és a hozzászólásokat. Egy-egy téma mellett a hozzászólások számán kívül a látogatásoké is megjelenik.

Régi kérésnek teszünk eleget azzal, hogy lehetőséget adunk zárt fórumok nyitására. Ez azt jelenti, hogy az ilyen témákhoz csak azok szólhatnak hozzá, akiknek arra a topic nyitója engedélyt ad.

Végül, de nem utolsósorban mostantól egy hozzászóláshoz akár öt kép is feltölthető.

Apróhirdetés

Rád is vár az új babaszoba!

Könnyebben, gyorsabban adhatjátok fel az apróhirdetéseket, és a keresési lehetőségek is jelentősen kibővültek. Az új megjelenésnek köszönhetően egyszerűbbé vált a saját hirdetések adminisztrációja, és megújult a hirdetések kiemelésének rendszere is. A korábbi, nehézkes szponzorálási lehetőség helyett már többféle kiemelés közül is választhattok, és mérsékelt árú emelt díjas sms segítségével vásárolhattok különleges megjelenést.

Profilok

A profilok minden korábbi hasznos tulajdonságukat megőrizték, ám természetesen többet tudnak, mint korábban. Újdonság például a profilok megtekintésének beállíthatósága: dönthetsz úgy, hogy profilodat bárki láthatja, még regisztráció nélkül is. Ám ha gondolod, jelszóval zárhatod, így csak azok tudják majd megtekinteni, akiknek ezt a jelszót elküldöd.

Cikkek

Szembetűnő a változás az oldal tetején: cikkeinket olyan rendszerbe helyeztük, ahol egy kattintással megtalálod a gyermeked életkorának megfelelő tartalmainkat. A cikkeket címkékkel láttuk el, hogy még könnyebben rálelhess a téged érdeklő információra. Elsőként itt veheted észre azt is, hogy a babaszoba.hu is nőtt egy kicsit – míg korábban a születéstől három éves korig találhattál nálunk tartalmakat, addig ma már a családtervezéstől egészen hatéves korig olvashatsz az apróságok egészségét érintő témákról.

Hírek

Régóta hiányzott már nekünk is egy olyan felület, ahol a legújabb, érdekes információkat oszthatjuk meg veletek. Fogadjátok hát szeretettel a friss hírek, érdekességek rovatunkat, ahol napról-napra újabb hasznos, rövid információkat, programajánlókat találhattok majd.

Médiatár

Rád is vár az új babaszoba!

A technika és az internet fejlődése már lehetővé teszi, hogy videókat, animációkat nézz online, mintha csak a televízió előtt ülnél. Médiatárunkban egy neves amerikai egészségügyi cég, a Blausen Medical által készített és általunk magyarított, a babák egészségével kapcsolatos animációkat találsz. De ide kerültek és kerülnek majd folyamatosan az általunk készített videók és képgalériák is, amelyekből máris több tucatnyira lelsz oldalainkon.

Betegséglexikon

Keresd meg nálunk a legelterjedtebb gyermekbetegségek magyarázatát! Betegséglexikonunk oldalain a gyermekeket érintő betegségekről részletes, szakmailag korrekt, mégis közérthető leírásokat találsz.

Gyógyszer- és patikakereső

A babaszoba.hu oldalain mostantól megtalálhatod az összes, hazánkban forgalomban lévő gyógyszer betegtájékoztatóját, kereshető formában, folyamatosan frissítve. Többet nem lehet tehát gond, ha a gyerek elkéri és megrágja a gyógyszer dobozát, vagy eltűnik az adagolási útmutató – itt megtalálod! S ha szeretnéd megtalálni a legközelebbi gyógyszertárat, néhány kattintással arra is rálelhetsz!

Nem tudjuk egy cikkben minden újdonságunkat bemutatni, de bízunk abban, hogy mindegyikre rábukkantok!

Forrás: HáziPatika.com