Baba

A babaszoba.hu nagy tettei

2011 januárjában vette át a babaszoba.hu-t a Kismama csapata. Rengeteg munkával, nagy elszántsággal és lelkesedéssel pezsdítettük fel a portál életét.
2011. December 30.

Akár hiszitek, akár nem, éjjel-nappal dolgoztunk. A napi négy öt friss cikk mellett a portál új szolgáltatásai sem a semmiből kerültek elő, hihetetlen háttérmunka áll mögötte.

Megismerhettétek a szülészeteket

Nézzük például a szülészetkeresőt! Közel száz kórház adatait kellett összeszednünk, táblázatokba sorolnunk, mindegyik szülészeten jártunk interjút készítettünk, fotóztunk, mérgelődtünk, örültünk, csodálkoztunk. Majd mindezt elérhetővé tettük számotokra a babaszobán. Az eredmény az Év Szülészete választásban csúcsosodott ki.

Velünk fogytatok

Alig lélegeztünk fel, máris indult a babaszoba fogyókúraprogramja, cikkekkel, bevásárlólistával, három étrenddel, hírlevelekkel, topikokkal, és komoly szurkolással, hogy vajon megtaláltuk-e az ízléseteknek, igényeiteknek megfelelő ételeket, megfelelő mozgásprogramokat kínáltunk-e nektek. Szurkoltunk, és egyre megnyugtatóbb leveleket kaptunk: igen, nagyon jól működik! (Éppen ezért indul újra a programunk januártól!)

Mozgalom alakult cikkünk nyomán

Mindeközben – éppen egy kórházlátogatásunk „melléktermékeként” – kiderült, hogy a szekszárdi szülészeten azokat a babákat, akiket nem vitt haza édesanyjuk, a szülészet munkatársai hordozókendőben hordják.. Lelkesedésünk sok gyakorló hordozó anyára átragadt, így néhány napon belül csoport alakult egy közösségi oldalon, néhány hét alatt közel ezer tag csatlakozott, és annyi hordozókendőt gyűjtöttek össze, hogy az ország minden egyes szülészetének jut belőle. A kendők átadása folyamatos, te is követheted az eseményeket itt.

Csodás könyvvel ajándékoztunk meg

Egy lélegzetnyi pihenés után W. Ungváry Renáta nekiállhatott, hogy sikeres receptjeit, tanácsait könyvvé szerkessze, így késő ősszel megjelent a Megújulás szülés után című gyönyörű könyv.

Folyamatos segítség a bajban

A háttérben pedig folyamatosan segítettünk azoknak, akik tanácsra vágytak. W. Ungváry Renáta szoptatási tanácsaival, Sződy Judit pedig nevelési tanácsadóként támogatta olvasóinkat.