Gyerek

Titkos jelenetekben kötötte össze 3 legnépszerűbb meséjét a Disney

A TikTok olykor olyan csodálatos összefüggéseket tár elénk, amelyeket korábban nem is vettünk észre.
2023. Június 03.
Aranyhaj mese

Kezdjük az elején!

Ugye mindenkinek megvan, hogy a Forzen (Jégvarázs) elején, Elsa és Anna szülei hajóútra indulnak? A hajó azonban viharba kerül, és elsüllyed. A fedélzetén – beleértve a lányok apukáját és anyukáját – pedig mindenki meghal. A mese rendezője megerősítette, hogy a király és a felesége, Aranyhaj és Flynn Rider esküvőjére tartottak.

elsa és anna szülei

Elsa és Anna szülei útnak indulnak

Amikor pedig sok-sok évvel később Anna koronázására készülnek Arendelle-ben, a ceremónián megjelenik Aranyhaj és Flynn is…

Aranyhaj

Aranyhaj és friss férje, Elsa koronázásán

Itt jön a képbe egy kicsi földrajz. Mivel Arendelle Norvégiának felel meg, Aranyhaj pedig Németországban él (az eredeti történetet a német Grimm testvérek írták – a szerk.), így ahhoz, hogy Arendelle királya és királynéja eljusson Aranyhaj esküvőre, az Északi-tengeren kellett hajózniuk. A kis hableány eredeti történetét a dán, Hans Christian Andersen írta, Dániában pedig még szobra is van a népszerű mesefigurának. És melyik országban él Eric herceg a Disney történetében? Persze, hogy Dániában.  És amikor Ariel úszkál az Atlanti-Óceánban, mit látunk? Pontosan azt az elsüllyedt hajót, amivel Elsa és Anna szülei útnak indultak a Forozenben. 

Elsüllyedt hajó

Az a bizonyos elsüllyedt hajó

Csodálatos!