Gyerek

Varázsbefőtt: így maradhattok pozitívak a járvány alatt

Megőrizni a jókedvet és bizakodónak lenni kihívást jelent minden szülőnek ezekben a nehéz időkben. Egy brit anya kitalált egy remek trükköt, hogy könnyebbé tegye a házi karantént. Azt mondja, a pozitív gondolkodás kulcsa a hála érzése.
2020. Április 11.
Varázsbefőtt: így maradhat pozitív a gyerek a járvány alatt (fotó: Getty Images)

Leküzdeni a bezártságot különösen kisgyermekes családoknak nehéz, hiszen a kicsiknek még nehéz elmagyarázni, hogy miért is van erre szükség. Megőrizni a pozitív életszemléletet, a jókedvet és az optimizmust nem egyszerű feladat. Egy brit anya, Katie Eborall a közösségi médiában osztotta meg, ők hogy csinálják.

Új dologba kezdtünk bele ma, próbáljátok ki ti is – írja. Minden alkalommal, amikor olyan dolgot szeretnénk csinálni, amit most nem lehet, elmennénk valahova, ahova most tilos, vagy azt kívánjuk, bárcsak találkozhatnánk valakivel, akivel most nem szabad, leírjuk egy papírra és egy befőttesüvegbe tesszük. Amikor majd vége lesz ennek az egésznek, akkor pedig megvalósítjuk mindazokat a kívánságokat, amiket az üvegbe tettünk.

A gyerekek, a 4 éves Max és a 2 éves Evie, lelkesen vesznek részt a különleges bakancslista készítésben. Olyasmiket kívánnak, minthogy átölelhessék a nagyszüleiket, ússzanak vagy megünnepelhessék a szülinapjukat a barátaikkal.

Arra vágyunk, hogy elmegyünk egy parkba, a játszótérre hintázni vagy csak a sarki boltba – tette hozzá az anya. Hálásak vagyunk az élet apró és kedves dolgaiért. Jó dolog arra gondolni, hogy ha vége lesz a járványnak és visszatérünk a normális hétköznapokba, néhány igazán szép dolgot valósíthatunk meg.

(via)