Kamasz

Két tárgyból is bukásra állt, késsel támadt a tanárra egy tini

A korábban jól tanuló fiú nem volt hozzászokva a rossz jegyekhez, ezért akarta „megleckéztetni” a gimnázium 51 éves tanárát.
2023. Június 12.
Bűnbánó tinédzser

Az eset május 24-én történt a Milánó közelében található Abbiategrasso egyik gimnáziumában, ahova a 16 éves fiú jár. A kamasz tanulmányi eredményével korábban nem volt probléma, most azonban olaszból és történelemből is bukásra állt.

Kiküldte a teremből a többieket

Bár a hatóságok még vizsgálják az ügyet, meglehetősen egyértelműnek tűnik, hogy a kamasz a rossz jegyek miatt támadt rá a pedagógusra. Nem hirtelen ötlettől vezérelve esett neki a tanárnak, az iskolába ugyanis felkészülten érkezett: magával hozott egy játékpisztolyt, amivel először az osztálytársait fenyegette, így érte el, hogy elhagyják az osztálytermet, mielőtt megsebezte volna a tanárnőt.

Mikor kettesben maradtak, elővette a körülbelül 30 centi hosszú kést és több helyen megvágta a pedagógust. Szúrt sebeket az alkarján szerzett és beütötte a fejét, a kórházból azonban hamar kiengedték és jelenleg az otthonában lábadozik.

A rémült osztálytársak időközben értesítették a rendőrséget és a mentőket, akik gyorsan a helyszínre értek. Az elkövető nem tanusított ellenállást, tiltakozás nélkül távozott a rendőrökkel és jelenleg is a rácsok mögött van.

Kimerült kamasz

Fotó: Getty Images

Nem fordítanak hátat annak, aki hibázik

Az iskola igazgatója, Michele Raffaeli elmondta, hogy a szülők még a támadás napján kifejezték mély sajnálatukat és bocsánatot kértek. „Tisztában vannak a történtek súlyosságával és nem akarják felmenteni a fiukat. Elmondtam nekik, hogy az iskola vezetősége nem fog tőlük elfordulni, és nem áll szándékunkban eltávolítani a tanulót az intézményből. Azt az elvet vallom, hogy aki hibázik, annak segíteni kell visszatalálni a helyes útra, nem pedig hátat fordítani” – közölte az intézmény vezetője, majd hozzátette, hogy amikor a rendőrök és a mentősök elvitték a fiút, nyugodtnak tűnt, de nem volt önmaga, valószínűleg ő is sokkos állapotba került.

Az eset kapcsán több szakember is kifejtette a véleményét Olaszországban és két fontos dologra hívták fel az emberek figyelmét. Az egyik, hogy a távolinak tűnő karantén-időszak mély nyomot hagyott mindannyiunk, de leginkább az iskolás gyermekek lelkében, a másik pedig, hogy a szülőknek nem kellene azt a benyomást kelteni, hogy az esetleges rossz iskolai teljesítmény a világ összeomlását vonja maga után.

Forrás: Via, Nyitókép: Getty Images