Kamasz

Ekkor lesz majd a középiskolai beiratkozás

Még két fontos dátum van a középiskolai felvételivel kapcsolatosan.
2024. Április 23.
(Kép forrása: Getty Images)

Ahogy azt az Eduline is írja, végéhez közeledik a középiskolai felvételi eljárás. Május 2-án, vagyis jövő héten kapnak értesítést az általános iskolák és a diákok a felvételiről. A beiratkozás azonban ennél még jóval későbbi időpontban lesz a középfokú iskolákba: a 2023/2024-es tanév vége után, június 26-a és 28-a között.

Milyen fontos időpontok vannak még ebben a tanévben?

A 2023/2024-es tanév utolsó napja június 21-e, péntek, ezt követően kezdődik a nyári szünet. A szakképzésben tanulók számára ennek az ideje eltérő, a szakképzési tanév rendje szerint az utolsó tanítási nap június 14-e, péntek.

A nyári szünetig hosszabb szünet már nem várható, azonban májusban még lesz két munkaszüneti nap: május 1-jén, szerdán, illetve a pünkösdi hosszú hétvége május 18-a és 20-a között lesz.

Ebben a tanévben május 3-án fognak kezdődni a tavaszi érettségi vizsgák: az első írásbeli május 3-án, pénteken lesz – nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyból –, míg az első kötelező érettségi tárgyból, magyar nyelv és irodalomból május 6-án, hétfőn írásbeliznek az érettségizők. Az írásbelik május 27-én érnek véget, a szóbeli vizsgák pedig emelt szinten június 5-e és 12-e között, míg középszinten június 17-e és július 3-a között lesznek.