Kamasz

Középiskolai felvételi: még egy hétig lehet jelentkezni

Február 21-ig továbbítják az általános iskolák a tanulói jelentkezési lapokat a középiskoláknak.
2024. Február 13.
(Kép forrása: Getty Images)

Fontos dátumra hívja fel a figyelmet az Eduline.hu cikke: a középiskolai felvételiző diákok tanulói jelentkezési lapjait február 21-ig továbbítják az általános iskolák a kiválasztott középiskoláknak.

Így eddig kell összeállítaniuk a diákoknak azoknak az iskoláknak a listáját, ahová szeretnének bekerülni. Az első helyen érdemes azt az intézményt jelölni, amelyikbe a legszimpatikusabb. (Azt jó tudni, hogy április 8-10. között lehetőség lesz a tanulói adatlapok módosításának, így ekkor egyszer módosíthatjátok a korábban felállított sorrendet is.)

A 8 vagy 6 osztályos gimnáziumba jelentkezők esetén a szülőknek kell a KIFIR rendszerben kitölteni a tanulói adatlapot és a jelentkezési lapokat a február 21-ei határidőig.

Milyen fontos dátumok jönnek ezután?

Korábban készítettünk egy összefoglalót a középiskolai felvételi legfontosabb dátumairól. Ez alapján a következő fontos dátum a jelentkezési határidő után a szóbeli vizsgák időszaka, amit március 4-20. között tartanak azok az iskolák, ahol az írásbeli mellett ilyen felvételi is van.

A felvételi eredménye várhatóan május 2-án derül majd ki.