Kamasz

Középiskolai felvételi: közzétették a központi írásbeli előzetes átlageredményeit

Nyilvánosságra hozta a központi írásbeli felvételi vizsgadolgozatok előzetes eredményeinek átlagait és eloszlását az Oktatási Hivatal.
2024. Február 08.
(Kép forrása: Getty Images)

Február 21-ig lehet jelentkezni a középfokú intézményekbe, írja közleményében az Oktatási Hivatal (OH).

Az OH honlapján nyilvánosságra hozta a központi írásbeli felvételi vizsgadolgozatok előzetes eredményeinek átlagait és eloszlását – ezeket itt osztották meg.

Idén a mentességgel, illetve kedvezménnyel nem rendelkező tanulók adatai alapján a 9. évfolyamra felvételizők átlagosan 50,48; a 6 évfolyamos gimnáziumba jelentkezők 57,50; a 8 évfolyamos gimnáziumba jelentkezők pedig 65,10 pontot értek el – olvasható a hivatal oldalán.

A középfokú felvételi jelentkezéseket február 21-éig kell eljuttatni a továbbtanulásra kiválasztott középfokú iskolákba és az OH-ba. A 9. évfolyamra jelentkezők felvételi lapjait (tanulói adatlap és jelentkezési lapok) az általános iskolák töltik ki, míg a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokban továbbtanulni szándékozóknak a lapokat egyénileg kell kitölteniük az OH honlapján elérhető KIFIR elektronikus adatlapkitöltő programmal.

A tanulói adatlapon szükséges sorrendbe állítani azokat az intézményeket, illetve tanulmányi területeket, amelyekre jelentkezne a gyermek. A hivatal szerint célszerű több intézményt, illetve tanulmányi területet megjelölni.

A sorrend módosítására április 8-10. között lesz majd lehetőség.

Nemrégiben összegyűjtöttük a Gyerekszoba.hu-n a középiskolai felvételi legfontosabb dátumait. Ahogy ebben is írtuk, a tanulókat február 9-éig kell értesíteniük a központi írásbeli eredményeiről a felvételi vizsgát szervező intézményeknek.