Kamasz

Felsőoktatási felvételi: közeleg az ügyintézési időszak vége

A felvételizők szerda éjfélig tudják pótolni a hiányzó dokumentumaikat és módosítani a megjelölt szakok sorrendjén.
2023. Július 11.
kamasz lány laptoppal
Szerda éjfélig lehet pótolni a dokumentumokat és sorrendet módosítani. (Kép forrása: Getty Images)

A felvi.hu felsőoktatási portál fontos határidőre figyelmeztet – a napokban jár le az ügyintézési időszak. A jelentkezők 2023. július 12-én éjfélig tölthetik fel a még hiányzó dokumentumaikat, módosíthatják adataikat és a korábban megjelölt szakok sorrendjét. Néhány hét, és a ponthatárok is kiderülnek.

Így a február 15. után megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen vagy többletpontokat igazoló dokumentumokat legkésőbb szerda éjfélig lehet pótolni: ezeket szkennelés után kell feltölteni az E-felvételi rendszerébe. A portál felhívja a figyelmet arra, hogy szintén itt ellenőrizhető a már benyújtott dokumentumok feldolgozottsága, az elbírálás eredménye, valamint megtekinthetők az egyes dokumentumképek is. Egy dokumentum elutasítása esetén mindig olvasható az elutasítás indoka is, így az alapján könnyen javítható a hiba.

A feldolgozás néhány napot vesz igénybe.

Kiemelték, hogy nem kell feltölteni az alábbi dokumentumokat:

  • a 2003. január 1. után szerzett államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványokat,
  • a 2006. január 1. után kibocsátott magyar rendszerű érettségi bizonyítványokat, tanúsítványokat,
  • a 2006. február 1. után szerzett magyar felsőfokú végzettséget igazoló oklevelet vagy felsőoktatási szakképzésben szerzett oklevelet.

Ezeket az adatokat az Oktatási Hivatal átveszi a közhiteles nyilvántartásból.

Szintén július 12-ig van lehetőség a jelentkezéskor megadott képzések sorrendjének módosítására, amit egyetlen alkalommal tudnak megtenni a jelentkezők.  A sorrendmódosítás során csak a jelentkezéskor megadott szakokat lehet átmozgatni, ekkor új képzést már nem lehet rögzíteni.

Ha a személyes adatokban történt változást szeretne feltölteni a felvételiző, azt is szerda éjfélig lehet megtenni.

Mindezekről bővebb információt találtok a felvi.hu portál közleményében.

A ponthatárok kihirdetésére sem kell már sokat várni, ezek várhatóan július 26-án derülnek majd ki, és elsőként a Felvin lesznek elérhetők.