Kamasz

Fontos időpont: eddig lehet módosítani a középiskolai felvételi jelentkezéseket

Ezen a héten még van lehetőség arra, hogy módosítsátok a középiskolai felvételi jelentkezéseket – tehát az egyszeri sorrendmódosításra.
2023. Március 21.
középiskolás fiú
(Kép forrása: Getty Images)

Fontos időpontra hívta fel a figyelmet az Oktatási Hivatal: március 21. és 23. között egy alkalommal lehet módosítani a középiskolai felvételi jelentkezések.

Ez azt jelenti, hogy március 23-a, csütörtök éjfélig egyetlen alkalommal meg lehet változtatni a megjelölt tanulmányi területek sorrendjét, illetve újakat is fel lehet venni. Azonban fontos, hogy újabb tanulmányi területet csak a tanulói adatlapon már szereplő középfokú iskolában, és csak az iskola erre kijelölt képviselőjével előzetesen egyeztetve lehet megjelölni, az egyeztetés tényét pedig fel is kell tüntetni az eredeti jelentkezési lapon.

Korábban nem választott iskolába a tanulók az egyszeri módosítás során nem tudnak jelentkezni, és nem lehet törölni tanulmányi területet sem.

A módosítást a KIFIR rendszerben lehet megtenni, erről részletesebb információt az Oktatási Hivatal oldalán találhattok.

Milyen további fontos időpontokra érdemes még figyelni?

Korábbi írásunkban összegyűjtöttük a középiskolai felvételi legfontosabb dátumait. További fontos időpontok a következő hónapokban:

  • Április 28.: Ekkor derül ki a felvételi eredménye – a középfokú iskolák kiértesítik a felvételről vagy az elutasításról a jelentkezőket és az általános iskolákat.
  • Május 8-19.: Rendkívüli felvételi eljárást kell tartani azokban az iskolákban, ahol az általános felvételi eljárás keretében a felvehető létszám 90 százalékánál kevesebb tanulót vettek fel.
  • Június 21-23.: Ekkor kell beiratkozni a középfokú iskolákba.