Kamasz

Ennyit változtak a Harry Potter hősök az első film óta

Mennyit változtak kedvenc Harry Potter szereplőink az első filmek óta?
2022. Szeptember 19.

Gondoltad volna, hogy a Harry Potter könyvek első része eredeti, angol kiadásának megjelenése óta már 25 év telt el? Sőt, a Harry Potter és a bölcsek köve alapján készült első film is több mint 20 éve, 2001-ben került a mozikba. Mennyit változtak a szereplők az elmúlt években?

Daniel Radcliff – Harry Potter

A történet főhősét, Harry Potter Daniel Radcliff alakította, aki 11 éves volt, amikor kiválasztották a szerepre. Radcliff nem ragadt bele a varászlófiú szerepébe, az utolsó, 2011-es film óta is folyamatosan forgat. Eljátszotta már többek között Allen Ginsberg költőt, szerepelt több kalandfilmben, horrorban, játszott szökött rabot a Szökés Pretoriából című filmben, de feltűnt sorozatokban és színházi színpadon is több alkalommal.

2001-ben. (Kép forrása: Gareth Davies/Contributor/Getty Images)

2022-ben. (Kép forrása: Karwai Tang/Contributor/Getty Images)

Emma Watson – Hermione Granger

A tehetséges kis boszorkányt alakító Emma Watson az első film forgatásakor 10 éves volt. Miután befejezte a Harry Potter filmeket, 2015-ben diplomát szerzett a Brown Egyetemen angol irodalomból, de a forgatással sem hagyott fel – többek között olyan filmekben láthattuk, mint az Egy különc srác feljegyzései, a Noé, az A kör, vagy nemrégiben a Kisasszonyok legújabb feldolgozásában. Watson emellett számos divatház kampányában tűnt fel, és feminista aktivistaként is tevékenykedik.

2001-ben. (Kép forrása: Yui Mok – PA Images/Contributor/Getty Images)

2022-ben. (Kép forrása: Jean Catuffe/Contributor/Getty Images)

Rupert Grint – Ron Weasley

A híres trio haradmadik tagját, a Weasley család legifjabb fiát, Ront Rupert Grint alakította, aki a három főhős közül a legidősebb volt. Grint sem hagyott fel a színészkedéssel a Harry Potter filmek után, számos sorozatban és filmben láthattuk, többek között a Sofőrleckében, a CBGB-ben, a Holdjárókban, vagy a Blöff (Snatch) című film alapján készült sorozatban, de színházi szerepei is voltak. Két éve, 2020-ban megszületett kislánya, Georgia Groom színésznőtől.

2001-ben. (Kép forrása: Mark Cuthbert/Contributor/Getty Images)

2022-ben. (Kép forrása: NBC/Contributor/Getty Images)

Matthew Lewis – Neville Longbottom

A feledékeny Nevillet alakító Matthew Lewis korábban is feltűnt néhány filmben és tévésorozatban, de a Harry Potter filmek hozták meg a számára az igazi ismertséget. A legutolsó Potter-mozi óta színházi szerepei is voltak, és olyan filmekben is feltűnt, mint a Mielőtt megismertelek, a Babaváró, vagy éppen a Ripper Street sorozat.

2004-ben, a Harry Potter és az Azkabani fogoly bemutatójakor.

2017-ben. (Kép forrása: Jeffrey Mayer/Contributor/Getty Images)

Tom Felton – Draco Malfoy

Ugyan nem a hős jelző jut eszünkbe Harry ellenlábasáról, Draco Malfoyról, de Tom Felton remekül alakította a hencegő és gonoszkodó varázslót, és így számos rajongót szerzett magának. Felton a Harry Potter széria előtt is szerepelt már néhány filmben, köztük a Cenő manókban és az Anna és a királyban, és a varázslóiskola elhagyása után sem hagyott fel a színészettel. Játszott többek között A majmok bolygója: Lázadás, a Braking for Whales, és az Útmutató bébiszittereknek szörnyvadászathoz című filmekben, a Flash – A Villám sorozatban, de animációs mesefilmben is vállalt szinkronszerepet.

2001-ben. (Kép forrása: Anthony Harvey/Contributor/Getty Images)

2022-ben. (Kép forrása: Mike Marsland/Contributor/Getty Images)

Evanna Lynch – Luna Lovegood

Az egyik legkedveltebb karakter Luna Lovegood, akit Evanna Lynch alakított a 2007 -ben megjelent Harry Potter és a Főnix Rendje filmtől kezdve, ugyanis ebben a részben tűnik fel először a vásznon a szereplő. A színészet mellett Lynch elkötelezett aktivista, de saját podcast műsora, és szépségápolási termékei is vannak.

2007-ben. (Kép forrása: Chris Jackson/Staff/Getty Images)

2019-ben. (Kép forrása: Rodin Eckenroth/Contributor/Getty Images)

Robbie Coltrane – Rubeus Hagrid

A jószívű félóriás, a Roxfort vadőre, Hagrid szerepében Robbie Coltranet láthattuk mind a nyolc Harry Potter filmben. Mielőtt megkapta Hagrid szerepét, Coltrane BBC sorozatokból volt ismert, és két James Bond filmben, az Aranyszemben és A világ nem elégben is feltűnt, míg a Harry Potter széria alatt például a Van Helsingben és az Ocean’s Twelve című filmekben is láthattuk. Coltrane azóta is folytatta a színészkedést, és a hangját is kölcsönözte videójátékok és animációs filmek szereplőinek.

2001-ben. (Kép forrása: Jim Spellman/Contributor/Getty Images)

2014-ben. (Kép forrása: Gustavo Caballero/Contributor/Getty Images)

Felhasznált forrás: insider.com

Nyitókép forrása: Yui Mok – PA Images/Contributor/Getty Images

Forrás: Gyerekszoba.hu