Kamasz

A Harry Potter Weasley gyerekei akkor és most

Milyenek voltak a Harry Potter filmekben való debütálásukkor, és mennyit változtak az évek során a Weasley gyerekeket alakító színészek?
2022. Szeptember 16.
fred george

Már több mint 10 év telt el azóta, hogy bemutatták a Harry Potter könyvekből készült filmeket. Mennyit változtak az évek során kedvenc varázslócsaládunk, a Weasley família csemetéit játszó színészek?

Ron Weasley – Rupert Grint

A Ron Weasleyt alakító Rupert Grint 12 éves volt az első Harry Potter film, a Harry Potter és a bölcsek köve forgatásakor. Miután a filmszéria véget ért, Grint számos más filmben és sorozatban is feltűnt, és színházi darabokban is játszott. A most 34 éves színész 2020-ban apai örömök elé is nézett, ekkor született meg Georgia Groome színésznővel közös kislánya.

ron
3 fotó megtekintése

Ginny Weasley – Bonnie Wright

A Weasley család legifjabb gyermekét, aki egyben a család egyetlen lánya is, Bonnie Wright alakította, aki az első filmben csak a vasútállomáson tűnt fel, de a Harry Potter és a Titkok Kamrája című második mozifilmtől már ő is a Roxfort tanulója lett. A Potter filmek után Wright feltűnt néhány filmben, majd a kamera túloldalára állt, és rövidfilmek rendezésébe fogott. Emellett aktivista szerepet is vállalt, és az egyszer használatos műanyagszennyezés csökkentéséért igyekszik tenni.

ginny
3 fotó megtekintése

Fred és George Weasley – James és Oliver Phelps

A Harry Potter széria tagadhatatlanul legviccesebb karakterei között vannak a Weasley ikrek, akik nem meglepő módon saját varázsvicc boltot nyitnak az Abszol úton. A Fredet és George-ot alakító ikerpár, James és Oliver Phelps továbbra sem szakadtak el a franchise-tól, és több videós körút házigazdái voltak a Harry Potter Universal vidámparkjában, idén pedig Fantastic Friends (Csodálatos Barátok) címmel mutatták be utazós-szériájukat, amelyekben több, a Harry Potter filmekből ismert színész kollégájuk is a vendégük volt.

fred_george
3 fotó megtekintése

Percy Weasley – Chris Rankin

A Harry Potter történetében politikusi pályát választó Percy Weasleyt alakító Chris Rankin a Potter mozik után néhány sorozatban tűnt fel, de végül a kamera túloldalán kötött ki, miután médiaproduceri diplomát szerzett. Azóta többek között olyan sorozatoknál dolgozott, mint a Da Vinci démonai, az Atlantis és a Downton Abbey.

percy
3 fotó megtekintése

Bill Weasley – Domhnall Gleeson

A legidősebb Weasley fiút alakító Domhnall Gleeson – akinek édesapja, Brendan Gleeson játszotta Alastor ”Rémszem” Mordon aurort a Potter filmekben –, óriási karriert futott be a franchise óta. Számos sorozatban és filmben szerepelt, köztük olyan nagyobb produkciókban, mint a Black Mirror, az Ex Machina, a Brooklyn, az Időről időre, vagy a legújabb Star Wars filmek.

bill
2 fotó megtekintése

Felhasznált forrás: looper.com

Nyitókép forrása: Gareth Davies/Contributor/Getty Images

Forrás: Gyerekszoba.hu