Kamasz

Magyar csapat nyert a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

Két csapat képviselte Magyarországot a világversenyen.
2024. Május 16.
(Kép forrása: Getty Images)

Tíz résztvevő csapat közül a miskolci Földes Ferenc Gimnázium diákjai nyerték meg az idei, Szíria által megrendezett Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpiát – írja a Neumann Társaság közleménye alapján az Eduline.

A versenyen a már említett gimnázium „42” elnevezésű csapata (Molnár István Ádám, Nagy Martin, Koós Andor és Szörényi Zalán András), továbbá a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium „Dzsanos Buliáj” nevű csapata (Czanik Pál, Juhász-Molnár Erik, Simon László Bence és Szin Attila) képviselte Magyarországot.

A diákok egy közös magyarországi helyszínről vettek részt a versenyen, amit Szíria biztonsági és geopolitikai helyzetére tekintettel online rendeztek meg. A versenyző diákoknak két számítógépen kellett dolgozniuk, és egymás között kellett beosztaniuk a munkát, és egymást kellett meggyőzniük arról, hogy hogyan oldható meg a kapott feladat – írja a portál. A tudáson kívül olyan képességekre is szükség van tehát a versenyen, melyek a kooperációt segítik.

A portál a társaság alapján azt írja, hogy a világversenyt szoros küzdelem jellemezte, csupán néhány pont választotta el az érmes helyezetteket egymástól, és a miskolci gimnázium nyertes csapata az utolsó percekben ért el az egyik feladaton maximális pontszámot. A másik csapat éppen csak lemaradt a bronzérmes helyezésről.