Kamasz

Ők Brooke Shields meseszép lányai

Rowan és Grier eléggé kiakadtak, amikor előre megnézhették a Brooke Shieldsről készült dokumentumfilmet.
2023. Március 28.
színésznő
Brooke Shields-nek nem volt könnyű a kamaszkora, lányait megvédené (Fotó: Getty Images)

Brooke Shields gyakorlatilag a reflektorfényben nőtt fel, már tizennégy éves korában berobbant a Kék Lagúna főszereplőjeként, de hiába volt ismert, soha nem tudta elmesélni a történetét a saját feltételei szerint.

Ez most megváltozik, hiszen hamarosan bemutatják a róla szóló dokumentumfilmjét, a Pretty Baby-t, amely április 3-án lesz elérhető a Hulu-n és vélhetően nyáron itthon is elérhetővé válik a Disney+-on.

A dokumentumfilm bensőséges, lényegre törő és sokszor keményen tekint vissza a karrierjére és magánéletére, érintve azt a tárgyiasultságot, amellyel – több ezer nővel együtt – szembesült ismertsége miatt.

Míg Brooke rajongóinak alig egy hónapot kell várniuk, hogy megnézhessék a várva-várt dokumentumfilmet, a színésznő két lánya, Rowan Francis (19) és Grier Hammond (16) exkluzív előzetest kapott, amit némileg megdöbbenve fogadtak.

A doksi bemutatása előtt a People-nek beszélt Brooke: „Sok minden van a dokumentumfilmben, amiről a lányaim nem tudtak.”

Elárulta, hogy emiatt némi bajba keveredett tinédzser lányaival: „Dühösek voltak, hogy nem osztottam meg velük mindent korábban.” A dokumentumfilm Brooke arról is beszél, hogy három évtizeddel ezelőtt szexuálisan bántalmazta egy befolyásos hollywoodi vezető.

Jól ismerve a reflektorfényben élés veszélyeit, Brooke minden tőle telhetőt megtett, hogy emlékeztesse lányait arra, hogy amit Hollywoodban – és manapság a közösségi médiában – látnak, az csak hamis csillogás, és bár mind Rowan, mind Grier alkalmanként megjelenik a közösségi médiában, szüleik igyekeznek megóvni őket a nagy felhajtástól – írja a Hello Magazine.

Anya a lányaival
5 fotó megtekintése

Az idősebb láby, Rowan 2021-ben végzett a középiskolában – ugyanazt a pánt nélküli ruhát viselte, mint az 1998-as Golden Globe-díjátadón az anyja! – és még ebben az évben megkezdte első egyetemi évét az észak-karolinai Winston-Salemben található Wake Forest Egyetemen.

Mindeközben úgy tűnik, hogy kishúgát, Grier-t jobban érdekli a reflektorfény. Anyja szerint pedig nemcsak a dizájnerruhákhoz van érzéke, de a modellkedéshez is, amit már ki is próbált. Bár a kétgyerekes anyuka azt mondta a People-nek, hogy korábban “ellenállt” az ötletnek, most úgy látja, hogy Grier “Elég erős karakter. Nem érzem, hogy ez a vállalkozás felemészti.”