Kamasz

Penélope Cruz elárulta, hogy kiskamasz gyerekeinek nincs mobiltelefonja

A színésznő szilárdan hisz abban, hogy a közösségi média és a képernyő előtt töltött idő nem a legjobb választás a gyerekek számára.
2024. Január 18.
Penelope Cruz
Kép: Kevin Winter/Getty Images

Penélope Cruz gyerekei kiskamaszok: fia, Leo 12 éves, lány Luna pedig 10. Egy friss interjúban a gyereknevelésről is kérdezték, a színésznő pedig elmondta, hogy szerinte a közösségi média és képernyőzés nem gyereknek való, ezért az ő gyerekeinek nincs is mobilja. „Olyan könnyű manipulálni, különösen, ha az embernek még formálódóban van az agya” – fogalmazott Cruz. Hozzátette, hogy az ő generációja felnőttként kezdte használni a mobilt, a netet vagy a közösségi médiát és szerinte most egy kegyetlen kísérlet folyik a gyerekeken, a tinédzsereken.

A nyilvánosságtól is óvja őket, úgy gondolja, ez majd legyen az ő döntésük, amikor ők úgy gondolják.

Az interjúban arról is mesélt, hogy jóval saját anyasága előtt alakított anyákat és most is sokszor az anyaságról vagy éppen annak hiányáról szólnak a karakterek, amelyeket megformál. „Az én koromban az általam játszott karakterek 80 százaléka az anyaságról vagy válásról vagy az elhagyatottságról szól, esetleg olyan karakterekről, akik nem akartak gyereket, vagy akik elvesztették a gyereküket. Egészen fiatal korom óta játszom anyákat” – mondta.

Pedro Almodóvarról így fogalmazott: „Tizenhét éves korom óta ismerjük egymást. Mindig is látta bennem ezt az erős, elkerülhetetlen ösztönt, és én is láttam, hogy ő is látja” – fogalmazott az anyasággal, az anyai szerepekkel kapcsolatban. “Kislánykorom óta tudtam, hogy gyerekeket akarok. De várni akartam, amíg úgy érzem, hogy készen állok rá. Biztos voltam benne, hogy ez lesz a legfontosabb dolog az életemben.”

(People)