Kamasz

Szétszedték a kommentelők ezt az anyát, mert nem engedi a gyerekeit pizsamapartira

Nagy vitát váltott ki a közösségi médiában egy anya nevelési elve: nem engedi, hogy gyerekei máshol aludjanak, mert szerinte az nem biztonságos. Nem mindenki ért egyet vele.
2023. Február 10.
Lányok pizsamapartin hálózsákban fekszenek
Kép: Getty Images

Tara Huck virginiai anya komoly gyereknevelési vitát váltott ki a TikTok-on és az Instagramon is, amikor megosztotta azt a nevelési elvét: nem engedi meg a gyerekeinek, hogy máshol aludjanak, mert szerinte ezek a pizsamapartik nem biztonságosak.

A videóban, amely több mint 8 000 000 megtekintésnél jár az édesanya elmondja, hogy szent meggyőződése, hogy potenciális veszélyek érhetik a gyerekeiket, ha máshol alszanak. Bár sejtette, hogy vitát fog kiváltani a videója, ekkora megtekintésre és ilyen kritikákra nem számított.

Azt mondja, természetesen nem zárja el a gyerekeit, átmehetnek a barátaikhoz, de nem aludhatnak ott. „Nem tudhatod, mi fog történni, és ennek semmi köze ahhoz, hogy nem bízom a gyerekeimben. Nem arról van szó, hogy nem akarom, hogy a gyerekeim jól érezzék magukat, de egyszerűen nem lehetsz biztos abban, hogy nem történik valami a gyerekeiddel más házában.”

A gyűlölet ellenére Tara azt mondja, hogy kitart amellett, amit mondott.

A Todaynek nyilatkozva elmondta, hogy a gyerekei védelmében vezette be ezt a szabályt.  „Úgy érzem, hogy a gyerekek akkor a legsebezhetőbbek, amikor alszanak. Csak egy nagyon kis tényezőt próbálok kikerülni, ami potenciálisan árthat nekik.”

A Today megkérdezett egy szakértőt, Dr. Sara Douglas gyermekpszichológust, aki elmondta, hogy óvatosnak kell lenni akkor, ha a gyerekünk máshol alszik és teljesen rendben lévőnek tartja, hogy Tara és más szülők aggódnak. Félnek az alkoholfogyasztástól, drogoktól, féltik a gyerekeiket zaklatástól, szexuális bántalmazástól. Azt tanácsolja, hogy nyugodtan beszéljenek a gyerek barátainak szüleivel, és bátran kérdezzenek rá arra, ami aggasztja őket, például, hogy lesz-e még bárki rajtuk kívül a házban, mit fognak enni, stb. „Nincsenek rossz kérdések, nyugodtan kérdezzen egyik szülő a másiktól” – mondta a gyermekpszichológus a Todaynek. Hozzátette, hogy a pizsamapartit jó dolognak tartja, segítenek a barátság elmélyülésében, számos szociális előnnyel járnak.

A kommentelőktől az anya kapott hideget-meleget, egyikük azt írta, hogy a gyerekkorát juttatja eszébe, amikor nem engedték el sehova egy másik pedig úgy fogalmazott, hogy miután több mint 5 éve dolgozik a bűnüldözésben, ő sem engedi a gyerekeit pizsamapartikra.

Forrás: dailymail.co.uk