Kamasz

Tizennégy évesen lett anya, rengetegen bántották, de rácáfolt az előítéletekre

Nem hagyta abba a tanulást és fiáról is gondoskodik, noha egyikben sem hitt senki.
2023. Szeptember 14.
Fiatal anya fiával
Kép: Melissa McCabe / Instagram

Melissa mindössze tizennégy éves volt, amikor teherbe esett. Rengeteg előítélettel kellett megbirkóznia és neki magának is voltak kétségei arról, hogyan tud helytállni.

„Amikor először tudatosult bennem, hogy terhes vagyok, aggódtam, hogy az egyetlen lehetőségem az lesz, hogy abbahagyom az iskolát, hogy Arthurról gondoskodhassak. De végül úgy döntöttem, hogy folytatom a tanulást és nagyon boldog vagyok, hogy így tettem” – fogalmazott a Mirrornak Melissa.

Nemcsak nem hagyta abba a tanulást, de idén három szakmából is sikeresen levizsgázott: állatgondozás, utazás-turizmusból és üzleti tanulmányokból. “Nagyon büszke vagyok magamra és az eredményeimre. Mindig lesz egy kis hang a fejemben, ami azt súgja, hogy jobban is teljesíthettem volna, de őszintén szólva nagyon keményen dolgoztam, hogy eljussak idáig. Egyszer egy tanárom azt mondta, hogy soha nem fogom megcsinálni, ez még az Arthur előtt volt, úgyhogy csodálatos érzés volt bebizonyítani, hogy tévedett!” – fogalmazott.

A középiskolában nemcsak a tanárok, hanem a diáktársai is kikezdték. Melissa minden ellen drukk dacára a tanulmányai mellett kisfiáról is gondoskodik.

„Voltak felnőttek, akik gúnyos megjegyzéseket tettek rám, mintha az ő adójukból fizetnék a gyerekemet, és azt mondták, nem vagyok alkalmas anyának. Azért maradtam az oktatásban, hogy gondoskodjak a fiamról, és hogy mindkettőnknek előteremtsem az anyagi feltételeket, amelyek az élethez szükségesek. Nagyon kevés juttatást kapok. Amint elkezdek főiskolára járni, hogy egészségügyi és szociális gondozást tanuljak, tervezem, hogy szerzek egy részmunkaidős állást.”

Melissát bátyja, Kyle és sógornője Amy támogatják, nagyon hálás is nekik. Azt mondja a legtöbb támogatást a TikTokon kapta a kommentelőktől, amikor kiposztolt egy videót a szalagavatójáról, kezében a kisfiával.

„Az embereknek el kell kezdeniük a saját dolgukkal törődni, és ha nincs semmi pozitív mondanivalójuk, tartsák meg maguknak. Mindent megteszek, hogy a legjobb anya és a legjobb ember legyek, aki csak lehetek.”