Kamasz

Védené a tiniket a Facebook a kéretlen üzenetektől

Védenék a tizenéves felhasználókat az Instagramon és Facebookon érkező nem kívánt üzenetektől.
2024. Január 25.
telefon
(Kép forrása: Getty Images)

A Meta – a Facebook és az Instagram anyavállalata – új óvintézkedésbe kezd, annak érdekében, hogy védje a tizenéves felhasználókat az Instagramon és Facebookon érkező nem kívánt üzenetektől – írja a Reuters a közösségi média vállalat közlése alapján.

Ez alapján a tizenévesek nem kaphatnak közvetlen üzenetet azoktól, akiket nem követnek vagy akikkel nincs közvetlen kapcsolatuk. Az alkalmazás bizonyos beállításainak módosításához pedig szülői jóváhagyásra is szükségük lesz.

Egyes országokban a 16 vagy 18 év alatti felhasználók Messengeren csak a Facebook-ismerőseiktől vagy azoktól kaphatnak üzenetet, akikkel telefonos kapcsolatban állnak.

A 19 év felettiek nem üzenhetnek azoknak a tinédzsereknek, akik nem követik őket.

A lépésre azután került sor, hogy a WhatsApp közösségi oldal tulajdonosa azt mondta, több tartalmat rejt el a tizenévesek elől, miután felszólították a gyerekek védelmére a káros tartalmaktól. A szabályozói ellenőrzés azután fokozódott, hogy az Egyesült Államok Szenátusa előtt egy volt Meta-alkalmazott tett tanúvallomást, aki azt állította, hogy a vállalat tudatában volt a tinédzserek elleni, a platformon történő zaklatásnak, de nem lépett fel ellenük.