Kisgyerek

5 éves kislány mentette meg a nagymamája életét

Fontos, hogy a gyerekek ismerjék a segélyhívás módját.
2023. Július 31.
kislány telefonál
Fotó: Getty

Egy óvodás kislány hívott mentőt a nagymamájához hétvégén – írja posztjában az Országos Mentőszolgálat.

Részletesen leírják az esetet: a hetven év körüli asszony hirtelen megszédült, elesett és úgy beütötte a fejét, hogy eszméletét vesztette. A kis Tamara nem esett pánikba, megpróbálta felkelteni nagymamáját, de amikor nem járt sikerrel, rögtön tárcsázta a segélyhívót. Mentésirányító bajtársunknak részletesen elmesélte, hogy mi történt, majd a telefonos utasításokat pontosan követve meg is vizsgálta a nagymamát, aki bár lélegzett, továbbra is eszméletlen volt. Bajtársaink perceken belül megérkeztek, és megkezdték az idős asszony ellátását, akit végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. A kislány közben anyukáját és értesítette, aki szintén a helyszínre sietett.

Az OMSZ munkatársai mielőbbi felépülést kívántak az asszonynak, és gratuláltak a kislánynak talpraesettségéhez. Tamarát a kommentelők is dicséretekkel halmozták el.

Az esetből az is kitűnik, milyen fontos, hogy a kicsik már ekkora korban ismerjék a központi segélyhívó számát, ki tudjanak oldani egy mobilt, tudjanak tárcsázni, illetve tisztában legyenek azzal, hogy kihez, hogyan lehet fordulni, ha baj van.