Kisgyerek

Elveszett legódarab miatt hívták a mentőket

Néha nehéz megítélni, mi jelent életveszélyt.
2023. Február 20.
lego játék
Fotó: Getty

Rémült szülők kérték a mentők gyors segítségét múlt héten Veszprém vármegyébe, mert úgy vélték, egyéves gyermekük lenyelhetett egy legódarabot – írja az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán. A gyermek nagy testvére apukájuk segítségével játszott az építőjátékkal, azonban a 3500 darabos vár megépítésében egy pontot elakadtak egyetlen hiányzó darabka miatt, amit sehol sem találtak. A szülők nagyon megijedtek, hogy az éppen szundikáló kisebbik fiuk nyelhette le a játékot valamikor, így az életmentők segítségét kérték, akik perceken belül a helyszínre érték, ám mikor megkezdték volna a kisfiú vizsgálatát, az egyik mentőápoló rálépett éppen arra a darabkára, amit órákon keresztül hiába keresett mindenki. A mentők és a család is megkönnyebbültek, mivel ellátásra végül nem volt szükség.

A kommentelők egy része hálát ad a sorsnak, hogy nem történt nagyobb baj, egy másik részük szerint azonban ilyesmivel feleslegesen foglalták le a mentőket.

Tény, hogy a kisebb lenyelt tárgyak nagy része szerencsére távozik a természetes úton, ám van néhány dolog, ami életveszélyt jelent, ilyen például a mágnes vagy a gombelem, és természetesen az éles, szúrós dolgok.