Kisgyerek

5 éves gyerekét vitte fodrászhoz, hogy befessék a haját

Megosztotta a kommentelőket, hogy egy anyuka óvoda helyett hajat festetni vitte ötéves kislányát.
2022. November 22.
Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Csajos napot tartott Demi Engemann és ötéves kislánya Maude. A gyermek ugyanis arra kérte anyját, hogy vigye el fodrászhoz és festesse be a haját. Rózsaszín volt a cél, de első lépésben szőkére festették Maude barna haját. Nem, nem színezővel, hanem rendes festésre.

A videó alapján úgy tűnt, mindenki élvezi a hajfestést, bár sok kommentelő aggódik, hogy ilyen fiatal korban a szőkítés komolyan roncsolja a hajat. A kislány mindenesetre végig nagyin izgatott volt és nagylánynak érezte magát attól, hogy a fodrász a haját festi.

Mivel a hajfestékben található vegyi anyagok károsíthatják a fejlődésben lévő szervezetet, ezért a fodrászok egy része 14, illetve 16 éves kor alatt vagy nem vállal hajfestést, tartós színezést, vagy írásos szülői engedélyhez köti őket. Ez utóbbi esetben is felvilágosítást kell azonban adni a szülőnek arról, hogy milyen lehetséges kockázatai vannak a hajfestésnek. Téves azt gondolni, hogy a hajszínező nem árt egy fejlődésben lévő szervezetnek, hiszen ezekben is előfordulhatnak olyan kémiai anyagok, amelyek akár hosszú távon károsíthatják egészségüket.

A kiemelt kép forrása: Getty Images