Kisgyerek

A “hacker szülők” 5 életmentő trükkje

Egyre népszerűbbek az interneten található, anyukáknak szóló trükkök, rengeteg olyan ötletet találni, ami nagyon hasznos a gyermeket nevelők számára.
2016. Augusztus 11.

Rachelle Doorley kétgyermekes családanya igazi “hacker mami”, nagyon szórakoztató ötletei vannak a kis feltalálók számára. A gyerekkor gyorsan elszáll, a szülőknek muszáj jól működő megoldásokat találniuk ezekre a mozgalmas évekre. Doorley az alábbi trükköket mind használja, megkönnyítik majd a te életedet is, meglátod.

“Kezdd azzal, ami a legnagyobb kihívást jelenti a számodra” – mondja Rachelle Doorley. Ha nehezen indulnak a reggelek, találd meg a módját, hogyan lehetne egy könnyebb reggeli rutint kialakítani. Ha kisbabád van, találd ki, hogyan tudnád rendszerezni a pelenkázótáskád.

Néhány szuper ötlet, ami jól jöhet, ha gyermekeid vannak:

Saját készítésű “nyalóka”

Saját készítésű “nyalóka”

Nemrég derült ki, hogy a nagyfiamnak laktóz intoleranciája lehet. Otthon készítek neki nassolnivalót: ez a gyümölccsel, mandulatejjel és zöldségekkel töltött nyalánkság biztosítja számára a megfelelő fehérjebevitelt. Nyáron még jobban jön, mert ez a hűtött finomság kicsit lehűti a gyerekeket a nagy melegben.

Matatós doboz

A "hacker szülők" 5 életmentő trükkje

Az érzékszervek fejlesztése nagyon fontos kisgyermekkorban. Doorley és gyermekei minden este előveszik ezt az egyszerű, de mégis nagyszerű játékot, ami egy szimpla doboz mindenféle holmikkal megtöltve. A dobozba helyezett tárgyak kapcsolódhatnak az adott évszakhoz vagy a gyerekek érdeklődési köréhez is. Doorley homokot, lapátot, száraz búzaszemeket, tölcsért, pamut golyót, havas állatfigurát rakott bele többek között. Hogy mivel töltöd meg, azt csak te döntöd el.

Trükk a biztonságos gyógyszer adagoláshoz

A "hacker szülők" 5 életmentő trükkje

Ez egy nagyon egyszerű, de kiváló ötlet, amivel nyomon követheted a gyógyszer adagolását. Főleg akkor hasznos, ha többen is ápoljátok a beteg gyermeket.

Színező erőd

A "hacker szülők" 5 életmentő trükkje

Ez a kartonpapír doboz pont arra való, hogy a gyerekek kiéljék kreativitásukat. Vicces és olcsó játék, sokáig lefoglalja majd őket – ráadásul így megtaníthatod nekik az újrahasznosítás fogalmát is.

Csúszásgátlós zokni

A "hacker szülők" 5 életmentő trükkje

Emlékszel Tom Cruise híres, csúszós jelenetére a Kockázatos üzlet című filmből? Nos, ha a gyermekeid csinálják ugyanezt, az már nem annyira élvezetes. Egy ragasztópisztollyal tegyél apró pöttyöket a zoknik aljára, ez véget vet az eséseknek. Ha nincs ragasztópisztolyod, használj puffadó festéket.A cikk forrása: mashable.comEzek is érdekelhetnek: