Kisgyerek

A kutyus, ami játszva tanít

Az egyik első dolog, amit anyukaként megtanulunk az, hogy a kicsiknél a fejlődés legfontosabb eszköze a játék.
2017. Október 31.

Játszva tanul mozogni, beszélni és így ismeri meg a világot maga körül. Ezért keressük azokat a játékokat, amik segítik a saját ütemének megfelelő fejlődésben.

Amikor a Fisher Price kifejlesztette az “Intelligens Fokozatok” koncepcióját az volt a célja, hogy a játékokat a gyerekek fejlődési tempójához lehessen állítani, ezáltal hosszabb ideig fejlesszen – és hosszabb ideig lehessan a kicsik kedvence.

Az “Első szavak kutyusos tanulóközpont” az egyik legjobb példa erre. Ez az aranyos pajtás vidám dalok, hangok, kifejezések és izgalmas játékok segítségével tanítja a gyerekeket és segít nekik megismerni a körülöttük lévő világot. Tele van interaktív felülettel és játéklehetőséggel. Nagy élmény a kicsiknek, amikor meghúzzák a kart, és a játék kockái leesnek a csúszdán keresztül, vagy amikor megnyomják a kutyus orrát, amitől azonnal vidám zene csendül fel, és fények jelennek meg. Legnagyobb különlegessége azonban a varázsolvasó, ami előtt a játék színes kockáit elhúzva a kutyus hangokat ad, szavakat, kifejezéseket tanít vagy mondatokat mond. Persze ez csak az egyik játéklehetőség. A tanulás az öt világító gomb megnyomásával folytatódik, amelyek megnyomásával a gyerekek dalokat és hangokat hallhatnak a formákról, a színekről és sok minden másról. Ahogy a kicsi nő, úgy emelhető az Intelligens fokozatok szintje a következőre, hogy a Kutyus mindig a korának megfelelő játszótárs legyen.

A kutyus, ami játszva tanít

Az első szint a felfedezésé. Miközben a legkisebbek nyomkodják a gombokat, és elhúzzák a kockákat az olvasó előtt, hangokat, dalokat, kifejezéseket hallanak, amik segítenek, hogy a gügyögésből első szavak legyenek. A második a bátorítás szintje. Erre kapcsolva a kutyus a kicsik szókincsének fejlesztésében segít, arra kéri őket, hogy találjanak meg különböző számokat és formákat, ha pedig sikerül, megdicséri őket. A harmadik szinten kezdődik a szerepjáték. Ekkor a gyerekek már kontextusban ismerhetik meg és használják a megtanult szavakat és elképzelt vidám kalandokban lehet részük.

A három fokozatnak köszönhetően a kutyus 9 hónapos kortól akár 3 éves korig ideális játszótárs maradhat. Ha pedig az alapkészletben található 8 kocka kevés lenne, a játékhoz további 4-4 kockát tartalmazó csomagok vásárolhatók. Kevés olyan játék van, amit a kicsik ugyanannyira szeretnek, mint az anyukák. A Fisher-Price Első szavak kutyusos tanulóközpont jó eséllyel ilyen lehet – hosszú-hosszú évekre.

A kutyus, ami játszva tanít