Kisgyerek

A nagyi engedi, hogy tévézzenek, én ezt nem bírom elviselni!

Kemény munkával betartjuk az általunk hozott szabályokat, és mikor a nagyi vigyáz rájuk, összeomlik minden. Hogy lehet ezt kibírni? Hogy lehet ezt kezelni?
2011. Október 17.

Otthon nincs tévézés, a nagyi viszont engedi – panaszkodott Rita. Mi megkérdeztünk titeket. Íme a válaszok!

Kompromisszum

Saját tapasztalatból tudom, hogy nem ez lesz az egyetlen dolog, amit te nem engedsz meg, de a nagyinál lehet (például az édességevés). Nálunk a kompromisszum vált be. Nézheti a tévét, naponta maximum egy órát és szigorúan csak neki való műsort. Ha esős az idő, és nem lehet kimenni a levegőre, akkor egy óra délelőtt és egy óra délután.

Viki

A tévénézésben is fontos a mértékletesség

Az ő vára!

Szerintem a nagyi a saját birodalmában azt csinál, amit akar. Ha nem tetszik, azt megmondhatod neki, de tiszteld az ő nagymamai hatáskörét. Persze így te is joggal elvárhatod tőle, hogy ő se szóljon bele a dolgaidba.

Klári

Hozott film

Nálunk is ez a gond. Én a ruhákkal együtt dévédéket is csomagolok, megbeszéltük, hogy csak azokat nézhetik a gyerekek. Ez működik.

Emese

Nagyiszünet

Megmondtam a nagyinak, hogy nem viszem hozzá Balázst, ha egész nap megy a tévé, és édességgel tömi. Nálunk meglátogathatja az unokáját, játszhat vele, de nála nem hagyom. Inkább megy a másik nagyihoz.

Kinga

Humorral

Mondd el neki a véleményedet, érvelj. Nekem ebben segített Roald Dahl verse (Tanácsok a televíziózással kapcsolatban). Jót nevettünk, aztán megbeszéltük. A siker nem teljes, de azért néha megemlítem, hogy ő lesz a felelős, ha kiesik a gyerekek szeme. Íme az idevágó strófa:

Amerre csak jártunk, a tévét

A gyerekek szájtátva nézték.

Két-három óra meg se kottyan,

Csak néznek, míg a szemük kipottyan.

(Múltkor is láttunk egy helyen

Tíz szemgolyót a szőnyegen.)

Eszter

Kapcsolódó cikkeink:

Ti mennyit tévéztek?

A tévé miatt kevésbé iskolakészek a gyerekek?

Forrás: Kismama magazin