Kisgyerek

A szülők még mindig a földön alszanak, pedig lenne ágy a kórházban

Az "Ágyat az anyukáknak" akció hiába küldött ágyakat a Heim Pál kórháznak, a szülők továbbra is a földön alszanak.
2019. Február 27.
A szülők még mindig a földön alszanak, pedig lenne ágy

A Heim Pál Gyermekkórház és a Debreceni Gyermekklinika 20-20 ágyat kapott januárban egy Fejér megyei apa által indított “Ágyat az anyukáknak” akció keretében, a szülők még mindig a gyerekiek mellett a földön alszanak- írta meg a HVG.

Orosvári Zsolt, az apa, levelet írt a kórházaknak, és fel is szólította őket februárban, hogy vagy adják oda az ágyakat a szülőknek, vagy adják vissza neki. A kórházak nem válaszoltak azóta sem a férfi levelére.

A férfi Facebook-oldalán néhány, gyermekével a Heim Pál kórházban tartózkodó szülő arról is írt, hogy egy az ágy alól kihúzható, alvásra alkalmatlan szivacsért 4500 forintot kértek tőlük éjszakánként, pedig Székely László ombudsman egy decemberi állásfoglalásában arra figyelmeztetett, hogy nem lehet pénzt kérni azért, hogy a szülő bent maradhasson a kórházban a gyerekével.

Rig Lajos, jobbikos országgyűlési képviselő még januárban írt arról, hogy egy meg nem nevezett kórháznak szerzett adományként ágyakat, de az igazgató visszautasította azokat, amikor megtudta, hogy tőle származnak. A képviselő az ágyakat így egy Mindszentkállán lévő idősek otthonába vitte.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: HVG.hu