Kisgyerek

Anyapercek podcast: Dr. Gesztes Évával, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány elnökével beszélgettünk a legjellemzőbb vészhelyzetekről és a gyakori tévhitekről

Melyek a leggyakoribb, legjellemzőbb balesetek, vészhelyzetek? Mit tehetünk, hogy ezeket elkerüljük? Milyen tévhitek élnek a köztudatban? Ezekről a témákról kérdeztük a szakembert az Anyapercekben.
2023. Augusztus 12.
(Fotó: Magánarchívum)

Az Anyapercek podcast legújabb adásában Dr. Gesztes Évával, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány elnökével beszélgetett Semjén Nóra azokról az alapvető dolgokról, amiket minden szülőnek tudnia kellene, hogy elkerülhessék a leggyakoribb baleseteket.

Az epizódban sorba vettük a legjellemzőbb vészhelyzeteket, az eséseket, égéseket, az újraélesztést, de szó esik a lázról és a lázgörcsről vagy éppen a kruppról is.

Próbáljuk eloszlatni a tévhiteket, és tisztázni mely esetekben muszáj mentőt hívni, és melyek azok, amiket magunk is meg tudunk oldani, és mi segíthet, hogy felkészültebbek legyünk.

Az adást itt tudjátok meghallgatni:

Ahogy arról korábban már a Gyerekszoba.hu is beszámolt, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány készített egy ingyenesen letölthető mobilalkalmazást, a Gyermek elsősegély app-ot. Az alkalmazás útmutatást ad, hogy mikor kell mentőt hívni és mit tegyünk vészhelyzetekben a mentők érkezéséig. Videókban pedig be is mutatják a teendőket és a balesetek megelőzéséről is kapunk információt.