Kisgyerek

Az újraélesztésről írt mesekönyvet a magyar mentőtiszt

Egyáltalán nem mindennapos, hogy egy mentőtiszt mesekönyvet írjon, amiből nem mellesleg a felnőttek is sokat tanulhatnak. Anita megtette!
2023. Június 09.
Mentős mesekönyv
Fotó: Kissné Szűcs Anita

„A segítségnyújtás nem korhoz kötött. Kissné Szűcs Anita mentőtiszt bajtársnőnk Bátor vagyok, segítek című mesekönyve is erre hívja fel a figyelmet. A kedves történet a kicsik számára is befogadhatóan mutatja be az újraélesztés és a mentőhívás lépéseit” – osztotta meg büszkén a hírt Facebook oldalán az Országos Mentőszolgálat.

A szerző szerint körülbelül 6 éves kortól ajánlott mesekönyv az Országos Mentőszolgálat aktuális szakmai ajánlása alapján készült, azzal a nem titkolt céllal, hogy a gyermekek és szüleik könnyedén tanulhassák meg, hogyan kell használni a segélyhívót, és miként tudnak segíteni, ha baj van.

„Ez az én igazi szerelemprojektem. Mentőtisztként évek óta foglalkozom, általános iskolás gyerekekkel. Arra tanítom őket, hogyan tudnak segíteni másokon, ha igazán nagy baj van. Nagyon fontosnak érzem, hogy mielőbb beszélgessünk az ilyen nehéz témákról is a gyerekekkel, mivel 6-10 éves korban már nagyon sok mindent megértenek, meg tudnak csinálni, ha megtanítjuk őket rá. Így született a Bátor vagyok, segítek! ötlete” – mondta első könyvéről Kissné Szűcs Anita.

A könyv nemcsak életbevágóan fontos tartalma miatt egyedülálló, hanem a benne lévő, igazán kedves rajzok miatt is. Anita néhány évvel ezelőtt kezdett el rajzolni és festeni autodidakta módon, kezdetben saját és a családja kedvéért. Aztán idővel egyre többet foglalkozott illusztrációval is, amibe annyira belejött, hogy ma már mese- és versillusztrációkat készít, illetve akril- és akvarellképeket fest, könyvborítókat, magazin-illusztrációkat tervez.

Fotó: Kissné Szűcs Anita, a könyv szerzője