Kisgyerek

Balesetmentes gurulást!

Különböző terepviszonyok között, más gyerekeket és járókelőket kerülgetve, vagy talán épp a szobában, a bútorok közt szlalomozva? A babajárgányok igazán sokoldalú mozgásfejlesztők, izgalmas játék közben változatos helyzetek sokaságát szülik.
2011. Július 07.

Mielőtt megveszed kisgyereked első járgányát, nézz körül az üzletben és a játszótéren is. A bőséges kínálatból néhány favoriton gurul szinte mindegyik gyerek – a használat során ezek válnak be leginkább. Hadd próbáljon ki a kismanó többfélét, így láthatod, melyik a legmegfelelőbb neki. Fontos, hogy egyedül is boldoguljon vele, önállóan rá tudjon pattanni, könnyedén mozgásba tudja hozni, és számára is élvezetes sebességgel haladjon. A legegyszerűbb műanyag kismotor nyújtja mindezt: kicsi a súlya, elég alacsony, ülőfelülete kellően keskeny ahhoz, hogy könnyen átvethesse rajta a lurkó a lábát, három kerekén jól gurul, nem borul fel, pedál nem akadályozza a lábbal hajtást.

Amint belejött a kicsi, meglepően nagy sebességet érhet el a járgányával, futhatsz utána. Fussál is, ha a járda széle felé közeledik! Együtt nézzetek körül és menjetek át az úton. Mindig mondd el neki, hogy az autósok, motorosok betartják a közlekedési szabályokat, tehát neki is meg kell állnia a sarkon – persze erre most még neked kell figyelned.

Amíg az utcán haladtok a kismotorral, ráhurkolt kötéllel biztosíthatod, hogy ne távolodjon el tőled szelíd motorosod, különösen, ha te babakocsival követed. A lejtős terep is veszélyes: csak forgalomtól elzárt, földes-füves és egészen rövid lankán engedd legurulni! Mivel a lejtő végére jelentősen felgyorsult járgányt nem tudja megállítani a lábával, hosszú kifutóra van szüksége – mellesleg éppen ez az élvezet benne.

A kismotorzás neked is ideális sportolási lehetőséget biztosít! Ha lejtőn lefelé te is szaladsz a gyerekkel, aztán minél gyorsabb tempóban fel is vontatod az emelkedőn, jobb kardióedzést biztosítasz magadnak a friss levegőn, mint ha kardiógépeken edzenéd magad.

Balesetmentes gurulást!

Nem akadályoz a mozgásban, de megvédi a cipő orrát vagy a szandálból kilógó lábujjakat ez a könnyű, rugalmas, tépőzárral állítható műanyag félcipő. Minden lábbal hajtható járgánynál és később hintázásnál is praktikus megoldás.