Kisgyerek

Beszóltak az anyukának, mert a bevásárlókocsiba ültette a gyerekeit

Kioktatta az anyukát egy vásárló, amiért a bevásárlókocsiba ültette a gyerekeit. Lehet, hogy jól tette?
2023. Június 02.
Gyerekek ülnek a bevásárlókocsiban

Nagyon a szívére vette egy ausztrál anyuka, hogy a családi nagybevásárlás közben megszólta a boltban egy másik vásárló, amiért a kisfiait beleültette a bevásárlókocsi elvileg erre kifejlesztett részébe.

„Azt mondta, hogy illegális, amit csinálok!” – fakadt ki az anyuka a Facebookon és egy fotót is mellékelt, hogy megmutassa, miért érte szó a ház elejét.

A kommentelőknek szegezte a kérdést, hogy vajon igaza van-e a nőnek, aki kellemetlen megjegyzést tette, és olyan válaszokat kapott, amikre valószínűleg álmában sem gondolt. 

Mindenki megérti, hogy szülőként nagyon praktikus a bevásárlókocsiba ültetni a gyerekeket, főleg akkor, ha nehezebb rendszabályozni őket bevásárlás közben, van azonban egy fontos részlet, ami a legtöbb szülőnek el szokta kerülni a figyelmét.

Tényleg veszélyes lehet a bevásárlókocsi?

A boltok házirendjében általában feltüntetik, hogy mennyi idős korig vagy mekkora súlyig ülhetnek a gyerekek a bevásárlókocsiba, sok helyen például másfél éves kor után már nem ajánlják ezt a szállítási módot.

A hozzászólók tehát arra hívták fel az anyuka figyelmét, hogy az asszony talán rosszul fogalmazott, és nem illegális, hanem sokkal inkább veszélyes az, amit csinált. Ha ugyanis a gyerek (sőt, jelen esetben a gyerekek!) súlya átlép egy bizonyos kilószámot, némi izgés-mozgás hatására kibillenhet egyensúlyi állapotából a kocsi, és könnyen előreborulhat. Ebből akár nagyobb baj is lehet, a gyerekek komolyabban is megsérülhetnek egy óvatlan pillanatban.

„Szerintem a gyerekeid már elég nagyok ahhoz, hogy egyedül sétáljanak, veszélyes őket a kocsiba ültetni, ráadásul egyszerre!” – foglalta össze röviden a lényeget egy kommentelő.

Nyitókép: Getty Images, Forrás: Via