Kisgyerek

Második világháborús bombát talált egy tengerben fürdőző kisfiú

Nagy volt az ijedtség tegnap délután egy olasz strandon Ancona közelében, amikor játék közben bombára bukkant egy fürdőző kisfiú.
2023. Július 20.
kisfiú várat épít a tengerparton

A feltételezések szerint második világháborús bombát talált egy gyerek Marcelli partjainál, miközben a tengerben lubickolt. A lábával érezte meg először a furcsa tárgyat, amiről sejtette, hogy cseppet sem hétköznapi darab, ezért a szüleit is odahívta.

Elszállították, majd felrobbantották

Miután jobban szemügyre vették a felnőttek a tenger fenekén pihenő bombát, egy percig sem haboztak, hanem értesítették a rendőrséget. A telefonhívást követően az egyenruhások értesítették a parti őrséget és egy speciális tűzszerész csapatot, melynek tagjai Bolognából siettek a strandra.

A bombaszakértők gyorsan akcióba léptek a helyzet komolyságát látva: elkerítették a területet és kiürítették a veszélyessé vált partszakaszt, majd rövid vizsgálatot követően megerősítették, hogy a kisfiú valóban bombát talált a homokban.

Speciálisan rögzítették és biztonságos helyre szállították, majd felrobbantották a bombát, elhárítva a veszélyt. Gianluigi Tombolini polgármester minden szakértőnek köszönetet mondott: szerinte igazi profiként tették a dolgukat, anélkül, hogy pánikot keltettek volna a strandolókban.

A köszönet természetesen a környéken fürdőzőknek is járt, ugyanis ők is rendkívül megértően álltak a vészhelyzethez és maximálisan együttműködtek a helyszínre vonult szakemberekkel.

Forrás: Via, Nyitókép: Getty Images