Kisgyerek

Csuklópórázzal védi az emberrablástól a gyerekét, rengeteg kritikát kapott az anya

Minden szülő biztonságban akarja tudni a gyermekét, de fontos megtalálnunk az egészséges egyensúlyt a féltés és az elengedés között. Egy TikToker anya rendszeresen pórázt használ azért, hogy így védje gyermekét.
2023. Március 11.
Gyerek csuklópórázon vásárlás közben
Kép: pillanatkép AlexisHealth / TikTok

Az @AlexisHealth nevű TikToker anya egy videósorozatot tett közzé arról, hogy rendszeresen pórázt használ kisgyermekénél, amikor kimennek a házból, még akkor is, ha a gyereke egy bevásárlókocsiban ül – írja a scarymommy.com.  Az egyik videóban a nézők azt látják, ahogy Alexis egy rózsaszín csuklópórázt tesz a gyerekére egy boltban, majd így vásárolnak.

@alexishealth Replying to @bkoji445 I’m tired of the world being this way but I’m NEVER tired of protecting my girls. I’m okay looking like a crazy mom. As long as my babies are safe 🥰 and thanks to everyone I freaking love this thing❤️#momsoftiktok #dadoftiktok #protectyourchildren #protectyourkids #awareness #alexishealth #beawareofyoursurroundings #shoppingwithme ♬ original sound - Alexis

“Belefáradtam, hogy a világ ilyen, de SOHA nem fáradok bele abba, hogy megvédjem a lányaimat. Nem baj, ha őrültnek tartanak” – írta a videóhoz az anya. Két okot is megjelölt, amiért pórázt használ: az egyik a gyerekrablás kockázata, a másik, hogy így akadályozza meg, hogy elkóboroljon a gyermeke.

Az egyik videóban arról is beszél, hogy korábban autizmus spektrumzavarral élő gyermekekkel foglalkozott, akiknél szerinte jellemző az elszökés. Ezek a tapasztalatok is hozzájárultak ahhoz, hogy pórázt használ gyermekeinél.

Az anya rengeteg hozzászólást kapott, voltak, akik paranoiásnak tartják, mások egyetértenek vele.

„Tényleg az anyát hibáztatjátok, mert meg akarja védeni a gyermekét?” – kérdezte az egyik hozzászóló.

“Kivagyok attól, hogy gyerekeket rabolnak el! Szerintem jól csinálja” – írta egy másik szülő.

„Anya vagyok, én is és megértem a félelmeidet. De ezt már túlzásnak gondolom. Hagyhatnád őket tanulni és fejlődni anélkül, hogy ennyit köröznél felettük” – írta valaki.

Pórázon vagy póráz nélkül? Talán az a legjobb, ha ezt a kérdést minden szülő maga dönti el.

Forrás: scarymommy.com