Kisgyerek

Dinnyéből levest

Még szezonja van a sárgadinnyének, érdemes hát jól feltöltekezni belőle. Finom levest ajánlunk mamának és babának.
2012. Szeptember 06.

Sárgadinnyeleves sonkával

Hozzávalók a leveshez:

1 kiló zöld húsú sárgadinnye

egy nagy fej hagyma

egy kiskanál só

frissen őrölt bors

egy citrom leve

egy marék zúzott jég

6-8 szelet sonka

A meghámozott hagymát négyfelé vágom, majd a dinnye húsával együtt turmixgépbe teszem. Beleszórom a fűszereket, a citromot, a jeget, és pürésítem. Tálaláskor kis poharakba vagy tányérokba merem, a levesek tetejére sonkát szaggatok (de fel is csíkozhatom szabályosan a szeleteket), és egy kis extra borsot tekerek rá.

A baba ételéhez: Egy cikkely dinnyét egy fél almával pürésítek. Ha dúsítani szeretném, zabpelyhet is keverek hozzá. 7 hónapos kortól adható.

Kapcsolódó cikkeink:

Sárgadinnye: vitamindúsabb, mint a görögdinnye

A görögdinnye áldásos hatásai

Gyümölcsös receptek