Sárgadinnyeleves sonkával
Hozzávalók a leveshez:
1 kiló zöld húsú sárgadinnye
egy nagy fej hagyma
egy kiskanál só
frissen őrölt bors
egy citrom leve
egy marék zúzott jég
6-8 szelet sonka
A meghámozott hagymát négyfelé vágom, majd a dinnye húsával együtt turmixgépbe teszem. Beleszórom a fűszereket, a citromot, a jeget, és pürésítem. Tálaláskor kis poharakba vagy tányérokba merem, a levesek tetejére sonkát szaggatok (de fel is csíkozhatom szabályosan a szeleteket), és egy kis extra borsot tekerek rá.
A baba ételéhez: Egy cikkely dinnyét egy fél almával pürésítek. Ha dúsítani szeretném, zabpelyhet is keverek hozzá. 7 hónapos kortól adható.
Kapcsolódó cikkeink:
– Sárgadinnye: vitamindúsabb, mint a görögdinnye