Hozzávalók körülbelül húsz darabhoz:
25 deka zabpehely,
10 deka darált mandula,
5 deka beáztatott, pépesített biomazsola
A tetejére: friss, turmixolt szilva, vagy bármilyen más, nyers gyümölcs, tejföl, őrölt fahéj
Így készül:
A mazsolának annyi áztatóvize maradjon, hogy bőven ellepje. Ezt kell botmixerrel pépesíteni, majd összegyúrni a darált mandulával és zabpehellyel. Tegyél sütőpapírt egy nagyobb tepsibe, majd formázz vizes kézzel kis gombócokat, amelyeket a papírra téve keksszé lapíthatsz. 180 fokosra előmelegített sütőben süsd húsz percig.
A nyers gyümölcspürét közvetlenül fogyasztás előtt halmozd rá, a tetejére pöttyints kis tejfölt, majd szórd meg fahéjjal.
Mit kap a baba?
7-8 hónapos kortól: Kiskanállal kínálhatod neki a natúr gyümölcspürét, a kekszet pedig a kezébe adhatod, ha van kedve rágcsálni. Fogak nem feltétlenül kellenek hozzá. A keksz nem morzsálódó, elég kemény ahhoz, hogy sokáig elnyammoghasson rajta.
10-12 hónapos kortól: Már adhatod a tejfölös változatot is fahéjjal.
Egészséges desszert az egész családnak
További finom desszertek: