Kisgyerek

Egyszerre zseniális és szelíd trükk a hisztikezelésre, ami bárkinek menni fog

Hatalmasat futott a TikToker anya videója, amelyben megmutatja milyen egyszerűen, humorral és szelíden kezeli a dühkitörést kislányánál. Tényleg minden gyereknél működik a módszere.
2023. Január 29.
Meglepődött kisgyerek
Kép: Getty Images

A módszer lényege ugyanis nagyon egyszerű: kizökkenteni valami váratlan manőverrel a hisztiző kétévest. Hatásos lehet, ha rámutatsz egy pillangóra: „Nézd, milyen szép!” De Alivia Cromartie, aki @jussliv neven TikToker ennél meglepőbbet és viccesebbet improvizált.

„Éppen a vacsorát melegítettem a mikróban, kivettem, de nem volt elég meleg, ezért még visszatettem egy kis időre – mesélte Alivia Cromartie a Parents-nek. A lányom éhes volt és nem lett túl boldog attól, hogy visszatettem a vacsorát a mikróba és még várnia kell. A dühkitörés szélén állt.” Ekkor az anya gondolt egyet és futni kezdett körbe-körbe a lakásban, a videóban pedig pontosan látható, hogy a kislány hangulata egy szempillantás alatt megváltozik és sírás helyett nevetni kezd.

Bárki, aki érzett már tehetetlenséget, miközben a gyereke dühöngött, átérzi a helyzetet és főleg annak zseniálisan egyszerű megoldását. Az elterelés és a humor a lehető legjobb megoldás a hisztire.

Alivia videójára rengeteg reakció érkezett. Van, aki számára a bennünk élő gyereket szólítja meg a videó: „Úgy nőttem fel, hogy kiabáltak velem vagy szidtak. Ezért úgy döntöttem, hogy inkább leülök és beszélgetek a gyerekkel. Nem akarok egy másik én-t.” A túlnyomó többség egyetért azzal, hogy bár nem mindig könnyű, de hosszútávon kifizetődő, ha rászánunk egy plusz percet arra, hogy átgondoljuk, hogyan kezeljük a helyzetet.

„Akkor kezdtem el megismerni a szelíd nevelést, amikor terhes voltam. Tudtam, hogy tudatos szülő akarok lenni, de nem tudtam, hol kezdjem – mesélte a lapnak Alivia. Végtelen számú videót néztem meg a témáról. Nem mindig sikerül jól csinálnom, de próbálok arra figyelni, hogy ő még csak egyéves. És arra gondolok, hogy vajon én mire vágytam az anyukámtól egyévesen ugyanilyen helyzetben.”

Forrás: tiktok.com/parents.com