Ha itt a bodzaszezon, akkor sokan készítenek belőle szörpöt. Ám más finomságra is kitűnő választás a bodza: joghurtos fagyi, pofon egyszerűen elkészíthető.
A bodza virágából teát, szörpöt készítenek, utóbbi igazi limonádéhelyettesítő frissítő. Ám a szörpön túl is több mindent készíthetünk bodzából, a feketéből például lekvárt, de van, aki kirántja a virágot. És természetesen fagylalt is készíthető belőle.
Hozzávalók:
- 5-6 bodzavirág
- 1,5 dl főzőtejszín
- 3 dl natúr joghurt
- 1 db citrom
- 2 db narancs
- 2 ek akácméz
- 4 ek porcukor
- 1 db zselatinlap (vagy agar-agar)
Elkészítés:
A bodzavirágot tisztítás után meglocsoljuk a citrom és a narancs levével. Ráöntjük a mézet is. Állni hagyjuk, akár egy teljes éjszakán át. Masszává fog összeállni, amit egy szűrőn átnyomkodunk. Ehhez a léhez adjuk a porcukrot és a tejszínt és simára keverjük. A zselatint feloldjuk egy lábasban, majd a tűzről már levéve belekeverjük a joghurt egy kis részét. Folyamatosan keverjük és fokozatosan hozzáadjuk a maradék joghurtot is. Töltsük tálba vagy fagyiformába és mehet is a fagyasztóba néhány órára.