Kisgyerek

Életét adta négyéves unokájáért a nagypapa, a zebrán gázolták el őket

Kis unokáját félrelökte a zebrán áthajtó autó elől és ezzel megmentette a kislány életét. A saját életét azonban már nem tudta megmenteni.
2023. Október 02.
Nagypapa unokája kezét fogja
Kép: Getty Images

Kaliforniában, otthonuktól alig pár méterre gázolták el a zebrán a 72 éves nagypapát, miközben unokáját kísérte haza. A kislányt még félre tudta lökni a zebrán áthajtó autó elől, de ő életét vesztette. Alfonso “Poncho” Rios-t a hozzátartozói a legszeretetreméltóbb emberként jellemezték.

A négyéves kislányt egy közeli kórházba szállították, eltört a karja és a medencéje. Már hazaengedték, és várhatóan teljesen fel fog épülni.

A nagypapa egyik másik unokája, Ariana elmondta, hogy a kislány életét nagyapja önzetlen cselekedetének köszönhetően sikerült megmenteni. Így fogalmazott: “Ha valakire igazán számíthattam, az a nagyapám volt. Ha szükségem volt arra, hogy valaki igazán átérezze, amit érzek, az a nagyapám volt. Mindig bele tudta érezni magát az én és mindenki más helyzetébe. Mindenki le van sújta.”  A nagypapa lánya, Mariana Rios, akinek kislányát mentette meg a gázoláskor, úgy fogalmazott, hogy édesapja „kedvessége, szeretete, szíve olyan volt, mint senki másé. „Az az áldozat, amit még az utolsó pillanatban is meghozott, hogy megvédje a lányom életét, erről az együttérzésről és szeretetről tanúskodik.”

A családot lesújtotta a nagypapa halála, szerintük megelőzhető lett volna a tragédia. Létrehoztak egy adománygyűjtő oldalt, hogy fedezni tudják a temetés költségeit. Alig négy nap alatt 10 ezer dollár gyűlt össze a 15 ezer dolláros célból.

forrás: Mirror