Kisgyerek

Életmentő készülékeket kapnak az újpesti óvodák

Defibrillátorokkal szereli fel a kerületi fenntartású óvodákat az újpesti önkormányzat.
2023. Március 23.
defibrillátor használata oktatás
Fotó: Getty

Újpest önkormányzata életmentő defibrillátorokkal szereli fel az összes, kerületi fenntartású óvodáját – közölte a fővárosi IV. kerület vezetése.

Az újpesti önkormányzat közleményében emlékeztetett: év elején csatlakoztak a Budapesti Szent Ferenc Kórház és az Innomed Medical Zrt. által meghirdetett Mentsünk együtt életet! elnevezésű programhoz, és ehhez kapcsolódva szereli fel az óvodákat az életmentő készülékekkel.
Az alapcsomagokat felnőtteknek szánták, így az önkormányzat a gyermekek mentéséhez szükséges gyermekelektródákat is beszerezte – tudatták.

Az önkormányzat azt tervezi, hogy további intézményeket is felszerel defibrillátorral, így reményeik szerint hamarosan minden olyan helyen lesz életmentő készülék, ahol sok ember megfordul. Ezen intézmények bejáratát tájékoztató táblákkal is ellátják, hogy mindenki tudjon az elérhető közelségben lévő segítségről.

A Budapesti Szent Ferenc Kórház az óvodapedagógusoknak és a további önkormányzati intézmények dolgozóinak ingyenes újraélesztési képzést biztosított a készülék helyes használatához.

Címlapképünk illusztráció.