Kisgyerek

Eszméletlenül feküdt a medencében, két kis dédunokája mentette meg az életét

Egy 9 és egy 5 éves mentette meg a dédnagymamát a fulladástól.
2023. Augusztus 17.
medence kertben
Kép: Getty Images

Komoly lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot a testvérpár, akik fiatal koruk ellenére azonnal cselekedtek, amikor meglátták, hogy a dédi eszméletlenül fekszik a medencében.

Ashton és Ely a dédszüleiknél voltak és minden egy átlagos napnak tűnt. Ashton a dédnagymamájával úszott a kerti medencében, először azt hitte a dédi csak játszik, de gyorsan ráeszmélt, baj van. Szólt ötéves húgának, Elynek, hogy tárcsázza a 911-et és a dédnagypapát hívja ki a házból. A dédnagymama ugyanis eszméletlenül feküdt a medencében. A 9 éves nem sokat hezitált, kivonszolta a dédit a medence szélére, miközben a többiek is cselekedtek. Ely ugyan nagyon megijedt, de azt tette, amit a testvére kért, így a dédnagymama gyorsan segítséget kapott.

A gyerekeket a helyi, Great Falls-ban található mentőszolgálat kitüntette, érmeket és okleveleket kaptak, amiért megmentették dédnagymamájuk életét.

A szerencsés végkimenetelű eset is azt bizonyítja, hogy a gyerekeknek már egészen kicsi korban is érdemes megtanítani a segélyhívó számát, valamint azt, hogy ha kihez kell fordulni, ha baj van.

forrás: fox5vegas.com