Kisgyerek

Észrevétlenül tanítja önszeretetre gyermekeit ez az anyuka

Csodás dolgot talált ki, hogy gyermekeit megtanítsa az önszeretetre.
2021. December 04.

Ami a gyereknevelést illeti, senki sem tudja mindenre a választ. Mindannyian a tőlünk telhető legjobbat tesszük. Nem tudjuk, hogy létezik-e egy univerzális szülői “szabály”, amelyet minden családnak be kellene tartania – elvégre minden család más.

Egy anyuka megosztott egy szabályt a közösségi médiában, amellyel az önszeretetre neveli a gyermekeit és példáját máris rengetegen kezdték követni. Mary Duke az Instagram-oldalán tette közzé, hogy van egy szabálya, amelyet soha nem árul el a gyerekeinek.

A bejegyzés megtekintése az InstagramonMotherly (@mother.ly) által megosztott bejegyzés

“Ha valamelyikük megkér, hogy készítsek egy képet, mindig igent mondok, függetlenül attól, hogy nézek ki vagy hogy érzem magam. Amikor megmutatják ezt a képet, mindig azt mondom: “Jól nézek ki!’ vagy valami hasonlót.

Mary megfogadta, hogy sosem beszél negatívan a gyerekeinek a saját külsejéről. “Sem a terhességem alatt 30 kilót hízva, sem a szoptatás nehézségei során sem szégyelltem a testem.”

A nő szerint, ha eleget mondod, végül magad is elhiszed a saját szavaidat és akkor is szépnek látod a tested, ha korábban voltak nehézségeid az önelfogadással, önszeretettel. És így a gyerekeid is megtanulják, hogy szeressék saját magukat.

Mi, itt a Babaszobán összeszedtünk 9 dolgot, ami segíthet még jobb szülővé válni. (Az egyik pont, hogy hagyd, hogy önmaga legyen, mert az segíti fejlődni az önelfogadást, az önértékelést is.)

Forrás: mother.ly