Igazából csak nevében desszert, de akár édes, tápláló, egészséges főétel is lehet, hiszen csupa értékes alapanyagból készül!
Hozzávalók négy személynek
40 deka kanadai sütőtök puhára sütve, lehéjazva, 5 deka hántolt napraforgómag darálva vagy aprítógépben finomra aprítva, 5 deka mazsola, a mazsola áztatásához 1 deci almalé vagy víz, egy teáskanál őrölt fahéj, három evőkanál zabpehely
1. Áztasd be a mazsolát egy órára annyi almalébe vagy vízbe, amennyi épp ellepi, majd pépesítsd az egészet botmixerrel.
2. Keverd össze a sütőtök húsát a darált napraforgómaggal, a mazsolapéppel, a zabpehellyel és a fahéjjal, majd hagyd állni negyedórát.
3. Formálj belőle cseresznye nagyságú golyókat, és süsd ki 180 fokos sütőben, sütőpapírra téve körülbelül 20 perc alatt. Vigyázz, könnyen megég, ellenőrizd néha, ha nem légkeveréses sütőd van!Nyolc hónapos kortól adható
Tetszett ez a recept? Hasonlókat találhatsz a szerző új szakácskönyvében. A Kismama babakonyhája Facebook-oldalára is érdemes időről időre benézned.
Forrás: Kismama magazin