Kisgyerek

Hétvégi időjárás: folytatódik a meleg, záporos-zivataros idő

Napközben számíthatunk napsütésre hétvégén, de szórványosan lehet zápor, zivatar.
2024. Május 23.
(Kép forrása: Getty Images)

Folytatódik a meleg, gomolyfelhős, záporos-zivataros időjárás május utolsó hétvégéjén is – írja a HungaroMet Nonprofit Zrt. csütörtöki előrejelzése alapján az MTI.

Pénteken a zártabb felhőzettel együtt az összefüggőbb csapadékzóna is észak, északkelet felé vonul. Mögötte azonban erőteljessé válhat a gomolyfelhő-képződés, és újabb hullámban alakulhatnak ki záporok, zivatarok, és elsősorban északkeleten heves zivatar sem kizárt. Azonban legalább néhány órára így is szinte mindenhol kisüt a nap. A légmozgás erős, viharos csak záporok, zivatarok környezetében lehet. Pénteken a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 21-27 Celsius-fok között valószínű, viszont a tartósabban csapadékos tájakon ennél hűvösebb lehet az idő.

Szombaton hajnalban pára- és ködfoltok alakulhatnak ki. Napközben sok napsütés várható a fátyol- és gomolyfelhők mellett – szórványosan zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső is valószínű. Több helyen megélénkül a délkeleti, keleti szél, zivatar térségében átmenetileg erős vagy viharos lökések is lehetnek. Hajnalban 9-15 Celsius-fok, míg a délutáni órákban 22-29 Celsius-fok várható.

A hét utolsó napján hajnalban pára- és ködfoltok alakulhatnak ki. Vasárnap napközben sok napsütés valószínű a fátyol- és gomolyfelhők mellett – szórványosan kialakulhat zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső is. Az északkeleti, északi szelet élénk, zivatarban erős vagy viharos lökések is kísérhetik. A hajnali 10-16 Celsius-fokról 23-28 Celsius-fokig melegszik fel a levegő.

Forrás: MTI