Karalábés rétes
Hozzávalók két rúd (14 szelet) réteshez:
hat réteslap (egy csomagban általában nyolc van)
egy tojás
négy evőkanál olaj
három, egyenként körülbelül 20 dekás zsenge karalábé
hét-nyolc friss, zsenge karalábélevél
20 deka zeller
5 deka kékpenészes sajt
egy fej hagyma
három gerezd fokhagyma
néhány friss zellerlevél
só
késhegynyi őrölt fehérbors
késhegynyi őrölt szerecsendió
három evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
Elkészítése
Hámozd meg és darabold fel a zellert meg a karalábét. Reszeld le nagy lyukú reszelőn, vagy használj aprítógépet. Vágd vékony csíkokra a karalábéleveleket.
Aprítsd fel a hagymát, és kezdd el pirítani három evőkanál olajon.
Szórd rá a reszelt karalábét, a levélcsíkokat és zellert, majd gyakori kevergetés mellett párold 10-15 percig.
Sózd meg, fűszerezd, és szórd rá a három evőkanál lisztet, azután keverd össze gyors mozdulatokkal, és önts rá 1-1,5 deci vizet. Főzd sűrű masszává.
Közben reszeld le vagy törd össze villával a kékpenészes sajtot, végül keverd a karalábés masszába. Tedd félre hűlni.
A réteslapot csak közvetlenül felhasználás előtt bontsd ki. Teríts ki három réteget egymásra egészen enyhén nedves, tiszta konyharuhán.
A már kihűlt massza felét halmozd fel csíkban a négyzet egyik oldalán, majd tekerd fel lazán a konyharuha segítségével. Helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Ugyanígy készítsd el a másik rudat is.
Kend be felvert tojással, aztán süsd 10-15 percig 180 fokosra előmelegített sütőben. Akkor szeleteld, ha már csak langyos.
Ezt kapja a baba!
A tölteléket sajt nélkül 7-8 hónapos kortól adhatod a babának, szükség esetén botmixerrel pépesítve.
További karalábés ötletek:
2 fogás, ha dundi a baba
Évszakok kincsei
Kínoz a gyomorégés!
Ne szoktassuk rá a nassolásra!
Forrás: Kismama magazin