Kisgyerek

Jön a sáros eső hétvégén

Húsz fok és sáros eső – ez vár ránk a hétvégén.
2024. Február 10.
kisgyerek sarazik
Kép: Getty Images

Enyhe és nagy nedvességtartalmú légtömeg áramlik be hozzánk hétvégén a Földközi-tenger térségéből, írja az Időkép. Nagy területen alakulhat ki eső, zápor, akár egy-egy zivatar is. Az esőfelhőkbe azonban jelentős mennyiségű szaharai por is belekerül, ami felettünk is kimosódhat és többfelé alakulhat ki sáros eső az országban.

Szombaton sok felhő lesz felettünk, de többfelé számíthatunk átmenetileg rövid napos időszakokra is. Kezdetben a Dunától keletre több helyen eshet az eső, majd átmeneti szünet után délután, este dél felől egyre nagyobb területen várható csapadék. Élénk, erős, a nap első felében helyenként a Dunántúlon viharos lesz a délies szél. Reggel 5 és 12, napközben 14 és 20 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap sokfelé kell számítani esőre, záporokra. Többfelé szeles lesz az idő, délkeleten akár viharos délies széllökések is előfordulhatnak. A minimum-hőmérséklet 5 és 13 fok között alakul, délkeleten lesz enyhébb a hajnal. Délutánra 9 és 19 fok közé melegszik a levegő, az Alföldön mérhetjük a legmagasabb értékeket. Vasárnap is eshet sáros eső.