Kisgyerek

Kiakadtak a szülők, mert pinkbe öltöztették a fiukat az oviban

A szülők szerint ennél még az is jobb lett volna, ha inkább pisis nadrágban hagyják a gyereket, mondván az úgyis hamar megszárad.
2024. Január 08.
Rózsaszín pólót viselő kisfiú
Fotó: Getty Images

Minden óvodással megesik, hogy bepisil játék közben, ezután pedig az óvónők átöltöztetik az otthonról kapott ruhába, hogy újra konfortosan érezhesse magát a kisgyerek. A történet kis főhöse egy nap alatt háromszor is későn ért a vécére, így gyorsan elhasználta a szülők által bekészített váltóruhát.

Soha többé rózsaszín!

Ez természetesen nem állhatta útját annak, hogy újra száraz ruhát kapjon, a szülők legnagyobb felháborodására azonban rózsaszín nadrágot adtak a gyerekre. Ezt a „szörnyűséget” egyszerűen nem tudta elnézni a torinói óvodás anyukája, ezért először az ovis chatben kezdett dühöngeni, majd másnap az összes óvónőnek a kezébe nyomott egy papírt az alábbi szöveggel:

Inkább pisis legyen a kisfiunk nadrágja, mint rózsaszín!

Ezután ki is fejtette bővebben, hogy miért nem akarja többé pinkben látni a fiát: „Ennél még az is jobb, ha pisis ruhában hagyjátok, úgyis gyorsan megszárad. Köszönöm, hogy adtatok a gyerekre tiszta ruhát, de az, hogy rózsaszínbe öltöztettétek, egyszerűen szembemegy a szociális normákkal. Nem kellett volna lánynak öltöztetni, mert ezzel összezavarjátok a gyereket!” 

A többi szülő és az óvódavezető sem értette, miért paprikázták így fel magukat a kisfiú szülei, hiszen a pedagógusokat kizárólag a jószándék vezette. Ráadásul a „baleset” után telefonon is próbálták elérni a gyerek családját, hogy jelezzék, elfogyott a tiszta váltóruha, de nem jártak sikerrel.

Ennek fényében végképp nem érti senki, miért haragudtak meg ennyire az óvónőkre, azt pedig pláne nem, hogy tarthatják jobbnak az átázott ruhadarabokat a rózsaszínnél…

Forrás: Via, Fotó: Getty Images