Kisgyerek

Kiküldték a boltból az anyukát, mert sírt a gyereke

Azzal indokolták, hogy a többi vásárló nem tudott kellően koncentrálni a ruhavásárlásra.
2024. Július 10.

Az eset az észak-olasz Udine városában történt, felháborodásának és meghökkentségének az érintett anyuka adott hangot: olvasói levelet küldött a helyi lapnak, amiben elmesélte, hogy tessékelték ki egy ruhaboltból a síró gyerekével, akit ott nem láttak szívesen.

Nehezen találta a szavakat Flavia Amborosino, aki az Udine Today nevű lapnak panaszolta el, milyen furcsa bánásmódban volt része a családjának egy derűsen induló reggelen.

Azt hitték, csak tréfálkoznak

„Szeretném megosztani, ami ma reggel történt velünk. A férjemmel és két kislányunkkal betértünk az egyik forgalmas helyen lévő ruhaüzletbe. A kisebbik lányom sírni kezdett és nyűgösködött, nem sokkal ezután pedig odalépett hozzám az egyik eladó. Azt mondta, az egyik »vásárló hölgy« jelezte, hogy zavarja a gyerek hisztije, mert azt hallgatva nem tud kellően koncentrálni a ruhavásárlásra. Először azt gondoltuk, hogy csak viccelnek velünk, de teljesen komolyan gondolták. Nagyon szíven ütött az eset, természetesen üres kézzel távoztunk és nem is térünk vissza soha többé. Az eladó udvariatlanságán még most sem sikerült felülkerekednem” – írta a dühös anyuka.

Hisztiző gyerek

Népharag zúdult a ruhaüzletre

Bár teljesen nem szállt el a haragja, Flavia valószínűleg jobban érezte magát, amikor meglátta, mennyien adnak neki igazat a kommentelők közül. 

„Micsoda intolleráns emberek vannak! A dekoncentrált vásárló és az eladó is megéri a pénzét!” – támogatta az egyik hozzászóló a kislányok anyukáját, majd hozzátette, nem is érti, miért akadnak fenn sokan azon, hogy a szülők többsége online vásárolgat. „Pontosan ezért!” – biggyesztette oda velős magyarázatként. 

„Egyszer az én kislányom is kiborult vásárlás közben, de nem akartam megvárni, hogy szóvá tegyék. Félretettem az összeválogatott dolgokat és szóltam az eladónak, hogy mindjárt visszajövök. Kivittem az üzletből és megnyugtattam, aztán visszaszaladtunk fizetni. Legközelebb csináld így, és nem kell ilyen faragatlan emberekkel hadakoznod” – osztotta meg saját példáját egy óvatosabb anyuka.

„Jajj, a hideg kiráz az ilyen karótnyelt nőktől! Tele vannak frusztrációval és egy szegény síró gyereken meg a zavarban lévő anyukáján vezetik le a feszültséget! Ők azok, akik nem szólnak a szomszédnak, ha ugat a kutyájuk, a gyereksírást viszont egy percig sem képesek eltűrni. Tényleg nem értem… Azt hiszi, hogy a szülőknek jó, amikor nyilvános helyen üvölt a gyerekük? Hát nem!” – forrongott egy másik hozzászóló, aki be tudta azonosítani a boltot és kijelentette, mostantól messziről el fogja kerülni.

(Fotó: Getty Images)